Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla büyük şehirlerde tatilciler günler öncesinden bilet arayışına girince, biletler 16 gün kala dolma noktasına geldi. Havayolu şirketlerinde de bu oran yüzde 95'lere çıktı. Düzce'de ise bu durum tam tersi. Ramazan dolayısıyla otobüsler normal doluluk oranlarının bile altında. Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki otobüs firmaları, Ramazan ayı öncesi otobüslerdeki doluluk oranının yüzde 80'lere ulaştığını ancak Ramazan ayının başlamasıyla bu doluluğun kesildiğini dile getirdi.

 

Ramazan ayında otobüsleri doldurmak için türlü kampanyalar yapan firmalar, “Kampanyalara karşın doluluk oranımız çok zayıf. Otobüsler 3-5 kişiyle kalkıp geliyor. Kazanılan parada otobüsün benzin giderlerini bile karşılamıyor” diyerek çektikleri sıkıntıları anlattı.

 

Bilet fiyatlarında değişiklik yok

 

Otobüslerin seferlere boş kalkıp gelmesinden dolayı firmalar çare olarak sefer sayılarını azaltmakta buldu. Ramazan Bayramı'na 2 hafta kalmasına rağmen Düzce Terminali'nde hareketlilik olmadığı açıkça gözleniyor. Firma çalışanları geçen yılla kıyaslayarak, “Vatandaşımız yine işini son güne bırakacak. Gidecekleri gün gelip biletlerini almaya çalışacak. Ek sefer koysak da yine de bilet bulamayacaklar. Henüz doluluk yokken gelip istedikleri yerden istedikleri koltukları alsınlar” çağrısı yaptı.

 

Vatandaş ise kararsız. Bazı vatandaşlar Ramazan Bayramı tatilini yıllık izinlerine birleştirip uzatmayı planlarken, bazıları ise gelenek ve göreneklere bağlı olduklarını söylerken tatili aile büyükleriyle birlikte geçireceklerini söyledi.

HABER:H.İŞCAN