Ankara'da gerçekleşen terör saldırısı sonrası Düzce’de de kınama ve tepki mesajları geldi. Saldırıyla ilgili bir mesaj yayınlayan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ‘ Hain, alçak ve kalleşçe saldırıyı şiddetle kınıyorum’ dedi.

KELEŞ: TERÖRİSTLER HİÇBİR ZAMAN HEDEFLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR

Hainlerin hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklarını ifade eden Başkan Mehmet Keleş, mesajında özetle şu görüşlere yer verdi “  Hain terör örgütü Ankara’da bir kez daha yüzünü gösterdi. Bu kez Ankara’nın göbeğinde, askeri lojmanların bulunduğu bölgede askeri servis araçlarına yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Hain, alçak ve kalleşçe saldırıda maalesef 28 kişi hayatını kaybetti. Ülkemizin varlığını ve birliğini kasteden, bunun için her türlü cani olaya başvuran teröristler hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaktır. Başkent'imizi hedef alarak 28 vatandaşımızın ölümüne, 61 vatandaşımızın da yaralanmasına sebep olan hain terör saldırısında kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır; yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.”

ÜNİVERSİTE’DEN KINAMA MESAJI

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, Ankara'daki Bombalı Saldırıyla İlgili Kınama Mesajında Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yaşamını yitiren ve yaralanan yurttaşlarımızın yakınlarına ve aziz Milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Düzce Üniversitesi olarak, bir insanlık suçu olan terör eylemlerini gerçekleştiren, destekleyen ve bu terörist faaliyetlere zemin hazırlayanları şiddetle kınıyor ve lanetliyor; şer odaklarının insanlık dışı yöntemlerle hain amaçlarına ulaşamayacaklarını bir kez daha vurguluyoruz.” ifadelerini kullandı.

YEMENİCİ: EMELLERİNE ASLA ULAŞAMAYACAKLAR

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, dün akşam gerçekleştirilen ve 28 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu ve vatandaşın şehit olması ile sonuçlanan bombalı saldırı sonrasında bir taziye mesajı yayınladı.

Yemenici mesajında “Şehit kanları ile sulanan bu mübarek vatan topraklarında bir büyük ruha sahip olunduğunu bilmeyen bir takım dış düşmanlarla onların içteki uzantıları birlerce yıllık birlikteliğin nakış gibi işlendiği ülkemizi bölme ve parçalama gibi emellerine asla ulaşamayacaklardır. Türk Milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet güçleri, her türlü terörist unsurlarla dün olduğu gibi bugün ve yarında aynı dik duruş ve kararlılık içerisinde mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir. Milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine ve geleceğimize kasteden bu saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Başkentimizi hedef alarak 28 vatandaşımızın ölümüne, 61 vatandaşımızın da yaralanmasına sebep olan hain terör saldırısında kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır; yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.” dedi.

GAZETECİLER CEMİYETİ'NDEN KINAMA: "HAİNLER EMELİNE ULAŞAMAZ"

Düzce Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Ankara'da yapılan bombalı saldırıyı ağır bir dille kınadı. Mel'un saldırıyı "hainlik ve gaddarlık" olarak yorumlayan Gazeteciler Cemiyeti başkanı Erol Tayhan: "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri (T.S.K.) mensuplarına ve masum halkımıza  yapılan saldırı Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne sıkılmış bir tuzağın dışa yansımış halidir.  Şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum" dediTürkiye'nin Başkenti Ankara'nın göbeğinde Askeri servis araçlarına yapılan mel'un saldırıda 28 masum vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, aralarında Düzceli  hemşehrimiz Hava Binbaşı Serdar ASUK'un da bulunduğu 61 değerin yaralandığını hatırlatan Cemiyet Başkanı Erol Tayhan:" Şehitlerimize rahmet diliyorum. Hemşehrimiz  Binbaşı Asuk başta olmak üzere yaralı kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan acil şifalar diliyorum" dedi.

 Cemiyet Başkanı Tayhan:"Kurtuluş Savaşı'nda tek ses tek yürek olmasını bilen halkımız, bu tür elem verici olaylar karşısında da aynı ruh ve aynı inançla, kararlı ve dik duruşuyla hain şer odaklarına karşı hem gerekli dersi verecek hem vakur duruşunu sergileyerek düşmanlara karşı gücünü gösterecektir. Hainler birlik ve dayanışmayı sevmez gücü kudreti sevmez. Kardeşliği ve dayanışmayı hiç sevmez. Olaya bu açıdan bakmak lazım.Her zamankinden daha fazla dayanışma birlik ve kardeşliği esas alan bir anlayışı  ortaya koymak zorundayız.Hainlere ve gaddarlara karşı dik duruşumuzu her zamankinden daha fazla göstermek zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü ve sabrını kimse sınamaya kalkmasın. Diliyoruz istiyoruz ve talep ediyoruz ki: Hainler bir an evvel yakalansın ve gerekli cezalarla tanışsın. Devletimiz buna kaadirdir.Tekrar kaybettiğimiz değerleri rahmetle anıyor, yaralı kardeşlerimize Yüce Mevla'dan acil şifalar diliyorum"  

KESKİN, “DAHA ÇOK KENETLENECEĞİZ”

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Ankara’da düzenlenen bombalı saldırıyı yapan teröristleri kınayarak, “ Bu saldırılara karşı birlik ve dayanışma içinde olmalıyız” dedi.

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Ankara’da düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 28 TSK personeli ve vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı ve yaralananlara da acil şifalar diledi. Terör ile mücadelenin kararlılıkla devam edeceğine kaydeden İl Başkanı Hikmet Keskin, “ birlik ve beraberliğimize yönelik bu saldırıları yapanlarla hem içeride hem de dışarıda mücadelemiz devam edecek ve milletimize yaşattıkları bu acıların bedelini ödeteceğiz. Biz hiçbir zaman haklı davamızın yolundan dönmeyeceğiz. Bizi, eğip bükmek ya da diz çöktürmek isteyenler bu kirli emellerine ulaşamayacaklar.  Onlar bizim birlik ve beraberliğimizi bozmak istedikçe biz daha çok kenetleneceğiz. Milletimizin, daha önce olduğu gibi bu saldırıdan da dayanışma içinde çıkacağını ve hain şer odaklarına istediklerini vermeyeceğine inanıyorum.

Terörü ve terörü destekleyen ve üzerinden siyaset yapan tüm odakları bir kez daha lanetliyorum. Ankara’daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara ve Düzceli Hava Binbaşı Serdar Asuk’a acil şifalar diliyorum” ifadelerinde bulundu.

CHP: TARTIŞMASIZ, AMASIZ LANETLİYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi İl başkanı Zekeriya Tozan kınama mesajındaBaşkent Ankara’da dün askeri servis aracına düzenlenen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği 61 kişinin yaralandığı bombalı saldırı, Türkiye’yi bir kez daha derinden sarsmıştır. Öncelikle, bu menfur saldırıda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Kim olursa olsun, insan hayatına kast edenleri tartışmasız, amasız lanetliyoruz. Bizlerin birlik, beraberlik ve kardeşliğimize yönelik hainlerce yapılan bu terörist saldırıyı şiddetle lanetliyorum. Terörü yok etme anlamında hükümetin alacağı kararların arkasında olduğumuzu bir kez daha deklare ediyoruz. Şu asla Unutulmamalıdır ki Milletimizin huzurunu bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Ülkemizin başı sağ olsun…”ifadeleri kullanıldı.

VATAN PARTİSİ: TERÖRE KARŞI NET VE KARARLI TUTUM ALINMALI

Vatan Partisi İl başkanı fethi Sönmez“Bu Hain Saldırı, Millet Olarak Daha Sıkı Birleşerek Terörü Alt etmemize Çağrı Olarak Kabul Edilmelidir. Bu saldırı, bölücü terör örgütüne karşı güvenlik güçlerimizin başarılı mücadelesi ve Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmak istenen ABD-İsrail koridorunu  kabul etmeyişimize  cevaptır. Millet olarak bu ABD-İsrail projelerine karşı daha kararlı topyekun mücadele etme zamanıdır. Derhal Suriye, Irak ve İran ile işbirliği yapmalıyız. Rusya ile düşmanlık Türkiye’nin aleyhinedir. Türkiye aksi yönde, ABD ve İsrail ekseninde yer alırsa bu cellada boyun uzatmak demektir. Emperyalizmin saldırılarına karşı en iyi cevap, hem millet olarak birleşmek, hem de bölgemizdeki komşularımız olan ülkelerle Batı Asya birliğini oluşturmak, güç birliği yapmaktır. Terör örgütü ve onları taşeron olarak kullananlara verilecek en iyi cevap budur. Teröre karşı net ve kararlı tutum alınmalıdır. Bu istek ve kararlılıkla, Silahlı kuvvetlerimize ve milletimize başsağlığı diliyoruz.” denildi.

YILMAZ: ACIMIZ BÜYÜK

Düzce Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Atay Yılmaz da basın toplantısı düzenleyerek saldırıyı kınadı.Olayı çok vahim olarak nitelendiren Yılmaz, hedefin Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Silahlı Kuvvetler ve Türk milleti olduğunu kaydetti.

Yılmaz, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti önemli bir süreç yaşamaktadır. Yurtseverler olarak acımız büyük. Şunu da belirtiriz ki kendimize güvenimiz tamdır ve bu tür olaylar devletimizin ve milletimizin bütünlüğünü ve birlikte yaşama isteğini ortadan kaldırmayacaktır. Millet olarak  birlik, beraberlik içinde olmamız gerekmektedir. Devlet yöneticileri ve demokratik toplum örgütleri kendilerinden beklenen sorumluluk ve duyarlılık içinde hakaret etmelidirler. Cumhuriyetten, barıştan, birlik ve bütünlükten yana olan bütün güçler birlik beraberlik içinde bulunmalıdırlar. Atatürkçü düşünce derneği Düzce Şubesi olarak hayatını kaybeden askerlerimize, sivil vatandaşlarımıza rahmet diliyoruz. Yaralılara şifalar diliyoruz. Yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Türk milletinin başı sağolsun.”


haber;S:KAŞKIR