PKK üyesi Mahsun Korkmaz'ın Diyarbakır'daki mezarlığa heykelinin dikilmesine bir tepki de Düzce Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimeleri Derneği'nden geldi.


Dernek Başkanı Malül Gazi Üsteğmen Ayhan Metin, heykeli dikilen terör örgütü mensubunun, baskınlar gerçekleşirken grubun başında bulunan bir terörist olduğunu ve heykelin dikildiği sırada güvenlik güçlerinin hiçbir şey yapmadığını ve olay yerine bile uğramadığını savundu. Metin, bunun ülkemizin düştüğü acı durumun bir göstergesi olduğunu öne sürdü.


Şehit ve gazi aileleri olarak terörün bitmesini her daim istediklerini belirten Metin, terörün bitirilmesine yönelik adımları her daim desteklediklerini ancak kırmızı çizgilerini belirleyerek şehit ailelerini ve gazileri rencide etmeyecek şekilde vicdanları sızlatmayan her türlü girişimin yanında ve arkasında olduklarının altını çizdi.


Metin, ülkenin geleceği için sabır sınırlarını zorlayan durumlarda bile soğuk kanlılıklarını yitirmediklerini ancak bölücü terör örgütü mensuplarının heykelinin, her karışında kanımız olan vatanımıza dikilmesinin tahammül sınırları içerisinde olmadığını belirtti.


“Şehitlerimizi mezarlarında ters döndüren ucube heykelin derhal yıkılması gerekmektedir” diyen Metin, vicdanı olan duyarlı herkesin vicdanını kanatan bu olayın asla unutulmayacağını, ve bunun sorumlusu olan herkesin adalet karşısında cezasını bulacağını şehit ve gazi aileleri olarak üzerlerine düşen herşeyi yapacaklarını kaydetti.

 

 

Haber: S. Dervişoğlu