Dernek binasında üyelerle birlikte açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Atay Yılmaz, Barış mitinginin kana bulandığını belirterek olayı “insanlık dışı” olarak nitelendirdi.

YILMAZ: İNSANLIK DIŞI!

Yılmaz, “ Bombaları patlatan kim olursa olsun bu derece büyük bir katliamı ülkemize dülman  gizli servislerin bilgisi ve planlaması yapılamaz. Yapılan büyük kışkırtma sonucu  yeniden kaos olacağı artık belli lan bir genel seçim öncesi ülke bütünlüğünü ve kardeşliğini bir daha onarılmaz şekilde tahrip etmek isteyen karanlık güçlerin eseridir. Güzel ülkemiz sonu belirsiz ve karanlık bir maceraya hızla sürüklenmektedir. Bu karanlık gidişe dur demek için Cumhuriyetten, barıştan, kardeşlikten yana olduğunu söyleyen bütün güçleri sükunete davet ediyoruz.”dedi.

İktidarı eleştirerek açıklamasını sürdüren ADD Düzce Başkanı Yılmaz, AK Parti iktidarının ülkeyi orta doğu bataklığının ortamına benzettiğini iddia etti. Yılmaz, “ iktidarının ilk günlerinde ülkemizi körfez savaşına sokmak isteyenler Iraktaki bombalara benzer bombaların Cumhuriyetimizin başkentine gelmesine neden olacak maceracı siyasetlere ortam hazırlamıştır.”derken açıklamasını saldırıda ölenlere rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileyerek tamamladı.

ÇAĞATAY: TÜRKİYE’YE BÜYÜK ACI YAŞATTI

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Düzce Şube Başkanı Canan Çağatay, dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda Çağatay şunları kaydetti:

“10 Ekim Cumartesi sabahı Ankara’da meydana gelen dehşet verici terör eylemi bütün Türkiye’ye büyük acı yaşatmıştır. Barış mitinglerinde hayatlarını kaybedenlere rahmet, Yakınlarına ve bütün Türkiye’ye başsağlığı yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz. Toplumumuzu hangi siyasal düşünceden olursa olsun, Türkiye Cumhuriyetinin bütünlüğünü, dirliğini ve varlığını korumak için bilinçli hareket etmeye davet ediyoruz.”

İŞ BIRAKACAKLAR

Eğitim İş Düzce temsilcisi Hüseyin Arslan ise yazılı açıklama yaparak Ankara’daki bombalı saldırıyı kınadı ve Terörü, terörü siyaset edinenleri ve terörden nemalananları kınamak amacıyla Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak 12 Ekim Pazartesi günü iş bırakacaklarını açıkladı. Arslan, Ülkemizde, son dönemde yoğun şiddet olaylarına maruz kalındığına dikkat çekere şunları kaydetti: “ Akan kan ve şiddet olaylarının, siyasal iktidarın "iktidardan uzaklaşma" sürecine denk gelmesi asla bir tesadüf olarak kabul edilemez. Kumpas ve kaos siyasetinin ülkemizi sürüklediği yeri artık herkes görmektedir. Tam da 1 Kasım seçimleri öncesi gerçekleştirilen bu saldırı akıllara 7 Haziran seçimlerinden hemen önce Diyarbakır'da ve 20 Temmuz'da Suruç’ta yaşanan bombalı saldırıları getirmiştir. Bir kez daha ülkede şiddet ve kaos ortamı yaratılmaya çalışılmaktadır. Yaşananlar ülkemizde demokrasiye ve hukuka olan ihtiyacı bir kez daha ortaya koymuştur. Unutulmamalıdır ki, terörden ve kaostan beslenenler elbet bir gün hesap verecektir.”