Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde 32 gençin hayatını kaybettiği, 104 kişinin yaralandığı terör saldıırısının ardından Adıyaman'da güvenlik güçleriyle terör örgütü arasında  çıkan çatışmada  bir  askerimizin şehit, 2 askerimizin de  yaralanmasıyla sonuçlanan haberler yüreklerimizi dağlamıştır.

Bu tür olaylarda sadece hayatını kaybeden ailelerin ocağında değil, ülkemizin her ocağında acı ve kederi beraberinde getirmiştir. İçimiz kan ağlamaktadır üzüntümüz sonsuzdur.  Bu tür dönemler ülkemizde zaman zaman meydana gelmiş ancak ülke insanımızın dayanışma ruhuyla bu dönemler de kazasız belasız atlatılmıştır. Bu dönemler de yine atlatılacaktır.

Ülkenin birlik ve bütünlüğünü bozmak isteyen güçler zaman zaman aramıza fitne sokarak anarşiyi körükleyen tavırlar içerisine girmişlerdir. Böyle zamanlar "uyanık olma" zamanıdır.Bu ülkemizi kan gölüne çevirmek isteyenlerin bir oyunudur. Ülkeyi kaos ortamına çekmek isteyenlerin bir oyunudur. Bu tür zamanlarda halkımız dikkatli olmak ve uyanık olmak zorundadır.

Bu tür zamanlarda siyasi ayırımı siyasi görüş ve düşünceleri bir kenara itmeli, dostluk ve dayanışmayı ön plana çıkartan "milli bir dayanışma " içerisinde yeni bir anlayış ve dayanışmayla birlik ve beraberlik anlayışı içinde hayatımızı sürdürmenin mücadelesini vermeliyiz.