Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Durak Jandarma Karakolu yakınında bölücü terör örgütü PKK tarafından patlayıcı yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında şehit düşen 10 askerimiz arasında bulunan Yığılcalı Jandarma Er Erkan Özdemir’in Yığılca’nın Aydınyayla Köyü’ndeki evi taziye ziyaretine gelenlerle dolup taştı. Gün boyunca tanıyan tanımayan yüzlerce vatandaş ve protokol üyeleri Özdemir ailesini ziyaret ederek, başsağlığında bulundu. İstanbul'daki toplantısı nedeniyle cenazeye yetişemeyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de şehidimizin vatan toprağına emanet edildiği günün akşamında Düzce Valisi Zülkif Dağlı ile birlikte şehit evine giderek, şehidimizin anne ve babasına başsağlığı diledi ve devletin her zaman yanında olduklarının altını defalarca çizdi.

Acınızı hafifletmek zor”

Şehit ailesinin acısına ortak olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, çok üzgün olduklarını ifade etti. Bakan Özlü, “Acınızı hafifletmek zor, maalesef böyle çok üzgünüz. Allah sabırlar versin. Şehit annesi, babası oldunuz devlet her zaman yanınızda. Sayın valimde burada ne ihtiyacınız varsa gidereceğiz.” dedi.

Türkiye zor bir süreçten geçiyor”

Evin bahçesinde şehidimizin ruhuna Kuran’ı Kerim okunarak dualar edilmesinin ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yürekleri yakan bir acı olduğunu belitti ve şehidimizin anne, baba ve kardeşini göstererek şu ifadeleri kullandı: “Ne kadar büyük bir acıya sebebiyet verdiğini görüyorsunuz. Gerçekten Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Bu süreçte hükumetimiz terörün kökünü kazımakta kararlı. Burada Düzce merkeze uzak bir köydeyiz ve bir ailenin acısını paylaşıyoruz. Bugün İstanbul’da bir toplantı vardı, cenazeye yetişemedim ancak gelebildim.”

Terörün kökünü kazıyacağız”

Bakan Özlü, terörün kökünü kazıyacaklarını tekrar vurgulayarak şunları söyledi: “Bugün ne söylesek bu ailenin acısını hafifletmez. Bu evlat acısı... Hepimizin çocukları var, bu hiç kolay değil. Terörün nelere sebebiyet verdiğinin açık bir örneğini görüyorsunuz. Mutlaka ve mutlaka bu terörün kökü kazınacak. Bu terör örgütünün mensupları bunların hesabını verecekler. 2 aydır buraya 2. defa geliyorum Türkiye dışarıdan çok ciddi saldırıya maruz kalıyor. Bunun hesabını verecekler ve bunun hesabını fitil fitil burunlarından getireceğiz. Ancak o şekilde acılarımız hafiler”.

Özlü, son olarak şehidimizin babası Şenol Özdemir, şehidimizin annesi Havvagül Özdemir ve kız kardeşi Sema Özdemir’e devletin her zaman yanında olduklarını ve gereken her şeyin yapılacağını vurguladı.