Birbirini tutmayan 2 açıklama
Düzce merkeze bağlı 20 köyün belediye sorumluluğuna geçmesi henüz gündemdeki yerini korduğu şu günlerde belediyeden mücavir alanların genişlemesine yönelik bir açıklama geldi. Ancak açıklamanın satır aralarında daha önce verilen bir demeçle ters düşen ifadeler dikkat çekti.

Komisyon Başkanı: Daha fazla ödenek için yapılmadı

Düzce Belediyesi'nin  son meclis toplantısında 20 köyün mücavir alana dahil edilmesi ile ilgili üyelere bilgiler veren İmar Komisyonu Başkanı Hasan Günden, İller Bankası'ndan daha fazla ödenek gelecek olması yönünde gündeme gelen gerekçenin doğru olmadığını vurgulamıştı. Günden, “Mücavir alana giren köyler nüfusta sayılmadığı için İller Bankası'ndan katkı payı alınamıyor.” diyerek tartışmalara son noktayı koymuştu. Günden'in "Daha fazla para için yapılmadı" savunmasını çürüten açıklama ise muhalefetten değil bizzat Düzce Belediyesi'nden geldi.

Belediye: Ödenekte önemli bir artış bekleniyor

20 köyün mücavir alana alınmasına yönelik internet sitesi üzerinden bir açıklama yapan Düzce Belediyesi şu ifadeleri kullandı: "Düzce Belediyesi İmar Komisyonu üyelerinin görüşüne sunulan dosya meclis üyeleri tarafından kabul edilirken mücavir sahaya katılan köylerdeki nüfusun da merkez nüfusuna dahil olması ile birlikte gerek Düzce Belediyesi gerekse merkeze bağlanan köyler avantajlı hale gelmiş olacak. Kadıoğlu, Çerkez Taşköprü, Yeni Taşköprü, İstilli, Mahmure, Bahçeköy, Ozanlar, Otluoğlu, Turaplar, Küçükmehmetler, Küçükahmetler, Hacıahmetler, Pınarlar, Naşhacıismail (Gökçe), Siyokoğlu (Kirazlı), Paşaormanı, Eski Mengencik, Doğanlı, Büyükaçma ve Çalıcuma köylerinin Düzce Belediyesi sorumluluk alanına katılması ile birlikte hizmet için kullanılan bütçe artacak. İller Bankası’ndan yerel yönetimlerin hizmet gücüne katkı olarak ödenen payın nüfus ile doğru orantılı olması ve Düzce’de de hizmet sahasının genişlemesi ile ödenekte de önemli bir artış olması bekleniyor."

'Kim haklı?'

Düzce Belediyesi'nden gelen bu açıklama ile AK Partili İmar Komisyonu Başkanı Hasan Günden'in beyanı karşılaştırıldığında akıllara 'Kim haklı?' sorusu geldi.

Haber:C.ÜSTÜNER