Bolu Dağı’nda yapımı hızlı bir şekilde devam eden Highway Outlet’in bir kısmının açılışı 28 Temmuz’da yapılacak. Açılış ile ilgili açıklamalarda bulunan Bolu Dağı A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Daylan, Bolu Dağı’nın tekrar canlanacağını ifade etti.

Daylan yaptığı açıklamada, 13 ay önce inşaatına başladıkları tesisin son aşamasına yaklaştıklarını belirterek, "Tesisimizde 110 civarında marka barındırıyoruz. 28 Temmuz 2011 tarihinde tesisimizin bir kısmı hizmete girecek. Asıl açılışımız ise Eylül 2011'de olacak.” Dedi.

Highway Outlet'in açılmasıyla birlikte Bolu Dağı'nın tekrar canlanmasını hedeflediklerini anlatan Daylan, "Bunun için arkadaşlarla birlikte yola çıktık. Bolu dağı Tüneli açılmadan önce Kaynaşlı ile Abant sapağı arasında irili ufaklı 153 tane işletme vardı. Bölgede 3 bin 600 çalışan vardı. Bunların eksikliğini kapatmak için böyle bir tesis yaptık. İş-Kur ve Milli Eğitim ile birlikte yürüttüğümüz çalışma kapsamında, personel alımlarına başladık. Almış olduğumuz personel eğitimden geçiyor. Bu kadar sıkıntının içinde 2 bin 800 kişiye iş imkanı sağladığımız için çok seviniyoruz. Tesisimizin memleketimize ve insanlarımıza faydalı olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Ayrıca Daylan, "Otoyol olarak da Avrupa'nın en büyük otoyol tesisi olacak. Bölgemize ciddi bir canlılık kazandıracak. Tesisin maliyeti 100 milyon liraya yaklaştı. Tesis içinde 7 adet yapay göl bulunacak. Göller, YediGöller Milli Parkı'ndaki göllerin adını taşıyacak." Dedi.

Haber; C.ÜSTÜNER