Uzun süredir Düzce Belediyesi'nin gündeminde olan ancak açılan davalar nedeniyle hayata geçirilemeyen Katı Atık Depolama Tesisi Projesi'nin yeri belli oldu. Düzce Belediyesi projeyi Yığılca yolu üzerindeki eski taş ocağının bulunduğu alanda gerçekleştirecek. Söz konusu yer için kısa adı ÇED olan Çevresel Etki Değerlendirmesi çalışması yapılacak. Sadece alan için ise İller Bankası'ndan 710 bin TL kredi kullanılacak.
Daha önce Çamköy ve Kurugöl'de yapılması planlanan proje halkın tepkisine neden olmuş, yörelerine çöp istemeyen halk, dava açmak için soluğu adliye koridorlarında almıştı. Açılan davalar nedeniyle projeyi hayata geçiremeyen ve yeni yer arayışına giren Düzce Belediyesi, belirlediği alternatif yerleri İSKİ ve Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan gelen yetkililere gösterdi ve yerinde yapılan incelemeler sonucunda projeye en uygun yerin Yığılca yolu üzerindeki eski taş ocağının bulunduğu alan olarak belirlendi. Daha önce sık sık halkla karşı karşıya gelen Düzce Belediyesi bu kez yerleşim yerlerine uzak bir nokta belirleyerek önlemini aldı. Atıl durumdaki taş ocağının yerine yapılacak olan tesis, Düzce ve ilçelerin çöp sorununu ortadan kaldıracak.
Öte yandan Katı Atık Depolama Tesisi'ni Düzce'ye kazandırmak için kolları sıvayan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, sık sık Ankara'ya giderek Çevre ve Orman Bakanlığı'nda görüşmelerde bulundu. Eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş döneminden bu yana gündemde olan projeyi artık hayata geçirmek isteyen Bayram, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun Düzce ziyaretleri sırasında verdiği brifingde çöp sorununu dile getirmiş ve bu noktada Başbakan ve Bakan'dan destek istemişti. Başkan Bayram'ın Başbakan Erdoğan ve Bakan Eroğlu'ndan gerekli desteği alması ile çalışmalara hız verilen ve alanı belirlenen projeye 2010 yılı içerisinde başlanması bekleniyor.