Bolu Dağı A.Ş Genel Müdürü Yıldır Ertem, tesiste 2 binin üzerinde bir istihdam sağlanacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Tesisi 200 kişilik bir ekiple yöneteceğiz. Güvenlik ve temizlik ekipleri de dahil olmak üzere. Bunlarla ilgili olarak işçi alımlarına başladık. İnsan kaynağı bakımından Bolu’yu tahsilli eğitimli ve istekli bir şehir olarak gördük. Şuanda 3 bin üzerinde bir iş başvurusu var. Buradaki markalarda çalışacak kişiler konusunda zorluk çekmeyeceğini düşünüyorum. Bolu’ya çok güzel bir yatırım yapılmış. Profesyonel bir yönetim anlayışı ile Uluslararası bir arenada yarışacak bir tesisi sadece Bolu değil Türkiye’ye kazandıracağız. İnşallah başarılı olacağız" dedi.

Bolu Dağı Tüneli’nin ulaşıma açılmasının ardından bir araya gelen Bolu Dağı esnafının kurduğu şirketin, tünelin Bolu girişine, Elmalık Köyü yanına bir proje kapsamında yaptırmaya başladığı tesis, Temmuz 2011 tarihinde hizmete girecek.

Yaklaşık 85 milyon dolara mal olan "Bolu Dağı Highway Outlet" 620 bin metre karelik alan üzerine inşa ediliyor ve 90 bin metre kare kapalı alana sahip olacak.

Haber; R. BAL