Adalet Yürüyüşü kapsamında dün gece Düzce sınırlarında bulunan Bolu Dağı Varan Tesisleri'nde konaklayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyetin su kesintisi ile karşı karşıya kaldığı iddia edildi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in “CHP kortejinin dün geceyi geçirdiği Bolu Dağı'ndaki tesisin suyunun bugün (27 Haziran 2017) belediye ekipleri tarafından kesildiği” yönündeki açıklamalarına Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’dan sert tepki geldi.  

"Bu açıklamaları, suçlamaları esefle kınıyorum"
Belediyenin resmi internet sitesi üzerinden bir açıklama yapan Yılmaz, söz konusu tesisin Bolu mücavir alanı dışında olduğunu berlirterek, “Bizi ilgilendirmeyen bir konuyu bize bağlamanın, bu suçlamalarla ortaya çıkmanın mantığını anlamak mümkün değil. Söz konusu tesis, Bolu il sınırlarının ve belediyemizin görev alanı dışındadır. Başka bir il sınırında yer alan bu tesis ile ilgili herhangi bir su kesintisi ya da başka bir işlem yapılabilmesi da zaten mümkün değildir! Bayram gününde sergilenen bu yaklaşımları ve açıklamaları, her şeyi AK Parti’ye bağlama kolaycılığının ürünü olarak görüyorum. Bu açıklamaları, suçlamaları esefle kınıyorum.” şeklinde değerlendirme yaptı.

“Kamuoyunu yanlış yönlendirmeye kimsenin hakkı yok!”
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, CHP kortejinin Bolu sınırlarından herhangi bir sorun yaşamadan ayrıldığına dikkat çekerek şunları söyledi: “CHP’li Gürsel Tekin’in yaptığı bu açıklamalarının, suçlamalarının gerçekle uzaktan, yakından ilgisi yoktur. Bir dayanağı ve mesnedi de yoktur. Klasik bir anlayışla, her zaman olduğu gibi, ‘Her şeyi AK Parti’ye dayandırma’, ‘ne olursa AK Parti’den bilme’, araştırma, soruşturma yapmadan suçlama getirme yaklaşımının ürünüdür. Mübarek bayram gününde, gerçeği araştırma zahmetine bile katlanılmadan yapılan bu tarz açıklamaları, siyaset adabına da, etiğine de uygun bulmuyorum. ‘İşletmenin suyunu kesen o belediye ekipleri kimmiş, kim tesisi niye cezalandırmış’ ortaya koysunlar ki herkes gerçeğin ne olduğunu öğrensin. Kamuoyunu yanlış yönlendirmeye, ortalığı karıştırmak için bu tarz açıklamalarda bulunmaya kimsenin hakkı yok! Biz CHP kortejinin Bolu’dan herhangi bir sorun olmadan ayrılmaları için elimizden geleni yaparken, buradan sorunsuz ayrılmalarından memnuniyet duyarken, arkasından gelen bu suçlamaları yakıştıramadık! Partisinin İstanbul İl Başkanlığı yapmış bir siyasetçinin, hiçbir araştırma yapmadan bu tarz bir açıklama ile gündemde yer almaya çalışması kabul edilemez. Biz, bu yollarda millet için yürüyen, adımlarımızı millete hizmet için atan bir Partinin temsilcileriyiz. Adalet arayışı için yürüdüklerini iddia edenlerin, vicdandan bahsedenlerin, ortalığı karıştırmaya yönelik bu mesnetsiz suçlama ve iddialarını kanıtlamaya davet ediyorum.”