AK Parti, Kasım ayında başlayacak kongreler için hazırlıklarını sürdürürken MHP'de ilçe kongreleri start aldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kongre sürecine girilmesi dolayısıyla parti teşkilatlarına genelge gönderdi.
"TÜRKİYE TARİHİ BİR DÖNEMEÇTEN GEÇİYOR"
18 Mart 2018’de yapılacak olan MHP 12. Olağan Büyük Kurultayı'na adım adım götürecek parti kongre takviminin bugün itibariyle işlemeye başlayacağını kaydeden Genel Başkan Devlet Bahçeli, Türkiye'nin tarihi bir dönemeçten geçtiğine dikkat çekerek, "Tehditlerin yoğunluğunda sıra dışı artışlar yaşandığını hem kabul hem de itiraf etmek durumundayız. Özellikle FETÖ, ihanet ikizi PKK’yla birlikte eşzamanlı, birbirini tamamlar ve takviye eder şekilde Türkiye’ye tuzak kurmuş, şiddet ve dehşet sarmalına çekmiştir. Ülkemiz 15 Temmuz FETÖ darbe kalkışmasının sonuç ve sarsıntılarıyla büsbütün meşgul oluyorken; PKK ve IŞİD gibi kiralık cinayet örgütleri suikast ve sabotajlarını aralıksız sürdürmektedir." ifadelerini kullandı.
"BU DURUŞUMUZ ASLA BOZULMAYACAKTIR"
"Türkiye baştan ayağa temizlenmelidir." diyen Bahçeli, şöyle devam etti: "Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye’nin tarihi hak ve çıkarlarını zedelemek, zayıf düşürmek, tartışmaya açmak isteyen iç ve dış odakların tam karşı cephesindedir. Bu duruşumuz asla bozulmayacaktır."
İŞTE TEŞKİLATLARA VERDİĞİ TALİMATLAR
"Partimizin demokratik süreçleri teker teker aşarak, taze kan takviyesi yaparak ve yenilenmeyi sağlayarak ülkemizin kaderine yön vereceğini samimiyetle ifade etmek isterim." diyen MHP Genel Başkanı Bahçeli, bu kapsamda tüm teşkilat yöneticileri ve mensuplarına dikkat ve riayet etmesi gereken şu hususları sıraladı:
- İlçe kongrelerimiz 9 Ekim 2016’da başlayıp 30 Nisan 2017’de tamamlanacak; il kongrelerimiz 4 Haziran 2017’de başlayıp 5 Kasım 2017’de sonuçlandırılacaktır. Tüm teşkilatlarımız kongrelerini bu tarihlere uygun şekilde planlayacak ve gereğini eksiksiz ifa edecektir.
- İlçe ve il kongrelerinin demokratik teamüller dâhilinde, karşılıklı saygı ve hoşgörü sınırları içerisinde sürdürülmesi ve rekabete kucak açması için herkes üzerine düşeni yapacak, hizip ve çatlakların doğmasına, kavga ve huzursuzlukların oluşmasına asla fırsat verilmeyecektir.
- Kongrelerimizde FETÖ ve diğer suç örgütleriyle herhangi bir irtibatı, iltisakı ve illiyet bağı tespit edilenler kesinlikle ayıklanacak, partimizle ilişikleri kesilecektir.
- Akıl, sabır, sağduyu ve büyük bir metanetle üzerimizde hesap yapanların oyunları boşa çıkarılacak, teşkilatlarımıza ve kongre salonlarına girenler ve çıkanlar takip edilecek, şüpheli simalarla ilgili vakit kaybetmeksizin güvenlik güçleri bilgilendirilecek, disiplin ve olgunluk içinde demokrasi şölenimizin icra edilmesi sağlanacaktır.
- Elbette yapılacak kongreler kutlu davamıza gönül vermiş arkadaşlarımın demokratik bir yarışı olacaktır. Kongrelerin neticesi ne olursa olsun; küskünlüğe ve gruplaşmalara asla ortam verilmemesi gerekmektedir.
- İçinden geçtiğimiz nazik dönemde hiçbir çatışmanın tarafı ve muhatabı olunmayacak, saldırı ve provokasyonlar karşısında soğukkanlı ve hukuka bağlı hareket edilecektir.
- Kongrelerdeki üslubun, kamuya açık olarak dile getirilen görüşlerin ve yapılan yorumların mutlaka parti politikalarına uygun olması ve bunun dışına çıkılmamasına özen gösterilecek, önem verilecektir.
- Genel Merkez yazılı basın açıklamaları, TBMM Grup Toplantı konuşmaları, genelgeler, diğer konuşma ve beyanatlar titizlikle takip edilecek ve siyasi görüşlerin sınırı bu alanlara bağlı kalacaktır.
- Partimizi, “12. Olağan Büyük Kurultay”ına götürecek il ve ilçe kongrelerinde, belirlenmiş görsel ve söylemlerin dışında herhangi bir propaganda materyali kullanılmayacaktır.
- Ülkücü görünerek, kimliğimizi kullanarak bizi zayıflatmaya çalışan riyakârlara, çıkarcılara ve münafıklara mutlak surette dikkat edilecek; internet medyası üzerinden; dergi, dernek, vakıf, oluşum, platform vasıtalarıyla partimizi hedef alan yayınlara geçit ve ödün verilmeyecektir.
İnanıyorum ki, 18 Mart 2018 tarihinde gerçekleştireceğimiz 12. Olağan Büyük Kurultayı iktidarla taçlanacaktır.