Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce’deki sanayinin durumu ile ilgili mikrofonlarımıza özel açıklamalarda bulundu. Vali Şahin, yaptığı açıklamasında teşvik yasasının uzatılmasının Düzce için faydalı olacağını ve bu güne kadar teşvik yasasının Düzce’de motor güç olarak görevini yaptığını vurguladı. teşvik yasası uzatılmaz ise bile Düzce’deki sanayi ve iş adamının Düzce’den gitme gibi bir ihtimalinin olmadığını ifade eden Vali Şahin, yeni teşviklerle sanayicinin daha iyi işler yapacağına inandığını belirtti.

“Teşvik yasası uzatılırsa tabi ki çok iyi olur. Ama teşvik yasası burada bir motor güç olarak görevini yapmış. Şuanda teşvik yasası olmasa da buradan gidebilecek sanayici ve iş adamı çok az. Düzce artık onların vatanı oldu. İstihdamla birlikte üretiminde kalitesini artırıyorlar. Sanayicilerimizin, iş adamlarımızın çoğu burada kalıcıdır. İstikbalde daha iyi teşviklerle destek olunursa daha çok ve daha kısa sürede sanayici daha da güçlü olur. Bu olmasa bile sanayicimizin güzel bir gayreti var ve sanayicimiz kendine güveniyor.”

Daha sonra Düzce’nin yatırım bakımından durumunu değerlendiren Vali Şahin, “Düzce bir cazibe merkezi. Yatırımı yatırımcıyı çekme konusunda avantajlı bir konumda.” İfadelerini kullandı.

“Düzce bir cazibe merkezi. Yatırımı yatırımcıyı çekme konusunda avantajlı bir konumda. Bunu yatırımcı da en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyor. Düzce sanayi anlamında kapasite itibari ile iyi bir noktada. Herkes bir gelişme içerisinde güzel bir dinamizm var.”

Haber; R. BAL