5084 Sayılı Teşvik Yasası’ndan yararlanan 49 ilde, vergi iadesinin kalkmasının ardından geçilen asgari geçim indirimi uygulamasında yaşanan belirsizlik ortadan kalkıyor. TBMM'ye sunulan Amme Alacaklarının Tahsiline İlişkin Kanunda değişiklik yapan düzenleme ile teşvikli illerde de asgari geçim indirimi ödenmesi sağlanacak.

 Teşvikli illerde devlet yatırımcının ödemesi gereken verginin yüzde 80’ni terkin ettiği için verilecek olan asgari geçim indirimi ancak toplamın yüzde 20’si kadar ödenmesi durumu söz konusu idi.

Organize Sanayi Bölgeleri’nde ise verginin tamamı terkin edildiği için alınmayan vergiye dayanılarak asgari geçim indiriminin nasıl verileceği bir başka deyişle devletin mi işverenin mi karşılayacağı konusunda bir belirsizlik vardı.

 TBMM’ne sunulan Amme Alacaklarının Tahsiline İlişkin Kanun’da değişiklik öngören düzenleme yasalaşırsa 5084 Sayılı Teşvik Yasası’ndan faydalanan 49 ilde bulunana işletmelerde çalışanlar da asgari geçim indirimi alabilecekler.

 Bilindiği gibi Ocak ayının başından beri asgari geçim indiriminin ilimizde ödenip ödenmeyeceği konusunda tartışmalar yaşanmış ve sonuçta ilk indirim

Şubat ayında verileceği için tartışmalara bir süre ara verilmişti.

 Şubat ayının başında Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Remzi Günal’ın konu üzerinde bir düzenleme yapılmamış olması nedeniyle muhasebecilerin de ne yapacağını bilemediğini açıklaması ile çalışanlar yeniden hayal kırklığına uğramıştı