Ülkenin halkıyla bütünleşme zamanının "zor anlarda ortaya çıkacağını" hatırlatan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tayhan:"Suruç'ta ortaya çıkan patlama, Adıyaman'da devam eden saldırı yüreklerimizi derin bir üzüntüye sevk etmiştir. Üzüntümüz sonsuz, içimiz kan ağlıyor..32 gencimizi hunharca katleden zihniyetle, Adıyaman'da bir askerimizi şehit eden zihniyetin birbirinden farklı olmadığını düşünüyoruz. Türkiye büyük bir ülkedir. Türkiye'deki birlik, bütünlük ve dayanışma dünyanın gıptayla izlediği  bir ortamdadır.Millet olarak zor anlarda bütünleşmeyi ve dayanışmayı iyi bilen atalarımızın  torunları olarak, ülkenin birlik ve bütünlüğünü ön plana çıkartan bir anlayışla,  içten ve dıştan gelecek her türlü oyun ve tezgah karşısında kararlı, uyanık ve dikkatli olmalıyız.Ülkeyi kan gölüne çevirmek isteyenlere karşı her zaman aynı hassasiyetle, fidakar, uyanık ve dirençli olmalıyız.Olayları çıkartanları, canlara kıyanları lanetliyor, bir an evvel yerli hainlerin bulunmasını, dış hainler karşısında da zindeliğimizi sürdürme zamanı olduğunu hatırlatmayı bir görev telakki ediyoruz" dedi.

Basının bu zor anlarda birlik ve bütünlüğü sürdürmesinin ülkenin geleceği açısından büyük önem arzettiğini vurgulayan DGC Başkanı Tayhan:"Meslektaşlarımız böyle bir anlayış ve fedakarlığı zaman zaman sergilemişlerdir. Basın her zaman bu konuda sınıfı geçmiştir görevini layıkıyla yapmıştır.. Bu engeller de bizim azmimizi ve kararlılığımızı ortadan kaldıramaz.Zaman kenetlenme, bütünleşme zamanıdır." dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tayhan, Suruç'ta hayatını kaybeden 32 gencimize ve Adıyaman'da şehit edilen askerimize Yüce Allah'tan rahmet; yakınlarına da sabırlar niyaz ederken, yaralananlara da acil şifalar diledi.