Türk Hava Kurumu Genel Başkanı bugün Düzce’ye geldi. İlk olarak Vali Vasip Şahin’i ardından da Belediye Başkanı İsmail Bayram’ı ziyaret eden Yıldırım bir basın toplantısı düzenleyerek yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yıldırım yaptığı açıklamada Ankara’da bir Türk Hava Kurumu Üniversitesi kurmak istediklerini ve Düzce’ye de yer tahsisi yapılırsa bir Havacılık Meslek Yüksekokulu yapmak istediklerini belirtti.

“Havacılık Meslek Yüksekokulu kapsamında Düzce’de de yüksekokul açmak istiyoruz. Türk Hava Kurumu’nun Düzce’ye minnet borcu var. Ama bizim de bunu açmamız için yerel yönetimlere ihtiyacımız var. Dünyada 36 tane havacılık üniversitesi var. Bizim kuracağımız üniversite ile birlikte 37’ye çıkacak. Üniversitemizi Amerikan üniversitesi ile işbirliği ve fikir alışverişi yaparak yürüteceğiz.”
Vali Şahin ve Belediye Başkanı İsmail Bayram’ı ziyaretinde yüksekokul talebinin gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine Yıldırım, böyle bir talebinin olmadığını ve bir sonraki ziyarette böyle bir taleple geleceğini altını çizerek, açılacak yüksekokulun Düzce Üniversitesi bünyesinde değil, Ankara’da yeni kurulacak Havacılık üniversitesi bünyesinde olacağının altını çizdi.

Haber; R. BAL