Geçen hafta yönetim kurulu meslek üyelerinin oluşturulduğu Ticaret Borsası'nda bugünde yönetim kurulu, genel kurul ve disiplin kurulu üyeleri seçildi. Tek liste halinde yapılan ve 14 üyenin oy kullandığı seçimlerde Yönetim Kurulu Başkanı olarak yeniden Nurettin Karslıoğlu seçilirken, Yönetim Kurulu üyeleri İsmail Erginyavuz, Kemal Genç, Osman Çoşkuner ile Rahmi Solak, Genel Kurul Delegeleri Kemal Genç, Osman Çoşkuner, Rahmi Solak ile Yasemin Karslıoğlu, Disiplin Kurulu üyeleri olarak Metin Genç, Vecdi Ayhan, Hüseyin Öztürk, Cavit Tozan, Yılmaz Usta ve Zarif Top seçildi.

“Düzce'de bulunmayan bir tesis oluşturulacak.”

Yapılan seçimlerin ardından açıklamalarda bulunan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Karslıoğlu, yapmayı düşündükleri projelerden bahsederek, “Bundan önce yönetim kurulu arkadaşlarımızla yarım kalan ve yapılmayı bekleyen projelerimiz bulunuyordu. Bu dönem bu projeleri tamamlayacağız. Örneğin Ticaret Borsası içinde tarım için önemli olan ve Düzce'de bulunmayan bir tesis yapmayı düşünüyoruz. Bu tesis içinde ürünlerin inceleme laboratuarları ve ürünlerin denetimi yapılacak.” şeklinde konuştu.

“Fındık, üreticinin her şeyi.”

Ticaret Borsası'nda Tarım ürünlerinin yüzde 90'ını fındık üretiminin oluşturduğunu belirten Karslıoğlu, “Fındık ürünleri fındık üreticileri için çok önemli bir değer taşıyor. Üretciciler için fındık, her şey. Tarımın büyük bir bölümünü oluşturan fındık konusunda sıkıntılar kadar çalışmalar da bulunuyor. Biz de Yönetim Kurulu'nda görev yapan arkadaşlarımızla projelerimizle birlikte gereken çalışmaları elimizden geldiğince yapacağız.” ifadelerini kullandı.