Düzce Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yemek düzenlendi. Yemekte yılın doktoru ve yılın sağlık çalışanlarına teşekkür belgeleri verildi.

Yemeğe başta Vali Ali Fidan olmak üzere Belediye Başkanı Mehmet Keleş, kurum müdürleri ile çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. Yemek İl Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı faaliyetlerle ilgili slayt ile başladı ve protokol konuşmalarıyla devam etti. Vali Ali Fidan yaptığı konuşmada eşinin de hekim olduğunu hatırlatarak mesleğin zorluğuna vurgu yaptı.   

Fidan, “bildiğiniz gibi tıp mesleği tıp fakültesinden başlayarak özverili bir mesai gerektirir. Gece gündüz demeden çalışmayı gerektiren onurlu bir meslektir. Bütün meslekler onurludur, ama tıp mesleğinin toplumda ayrı bir yeri vardır. Düzce’de sağlık hizmetlerinin daha iyi sunulması, sağlık alanında yaşanan sıkıntıların giderilmesi hizmetlerin daha iyiye giderilmesi için birlikte gayret göstereceğiz.” dedi.





Vali Ali Fidan’ın konuşmasının ardından İl Sağlık Müdürü Mahir Arslan ise şunları ifade etti:  Düzce’de bir tıp bayramı daha geçirmenin heyecanını yaşıyoruz. Tüm Düzce genelinde 299 hekim 602 hemşire başta olmak üzere toplam 2320 sağlık personeliyle sağlık hizmeti sunmaktayız. Sağlık bakanlığımız sağlık çalışanlarının özlük hakları maruz kaldıkları şiddet olayları hakkın dada ciddi çalışmalar yapmaktadır. Tıp alanının kutsal saygın onurlu bir mesleğini seçen insan yaşamını her şeyin üstünde tutan ve kendini insanlığa adayan tüm hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza şahsım adıma şükranlarımı sunuyorum. Konuşmaların ardından ise il genelinde yılın doktoru seçilen ve yılın personeli seçilenlere başta Vali Ali Fidan olmak üzere Garnizon Komutanı Ramazan Akça, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından teşekkür belgeleri ve çiçek taktim edildi.

Bu yıl iki Yılın doktoru ödülü verildi. Akçakoca’da çalışan kadın doğum uzmanı, Uzman Doktor Semra Özer, ve Aile Hekimi Levent Alkan ödüllerini Vali Ali Fidan'ın elinden aldı. Yemekte Çanakkale zaferinin 100. Yıldönümü nedeni ile fotoğraf sergisi de düzenlendi.

Haber:İ.KELEŞ