Meteoroloji den alarm gibi bir uyarı yapıldı. Cumartesi günü sıcaklık 3-5 derece düşecek. İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Düzce Bolu çevrelerinde tipi şeklinde kar görülecek. Meteorolojiden alarm gibi uyarı geldi ve aralarında düzce ili bolununda bulunduğu 6 ilde cumartesi günü sıcaklıkların 3 ila 5 derece düşeceği ve tipinin etkili olacağı duyruldu.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar imzalı açıklamaya göre önümüzdeki günlere ilişkin tahminler şöyle:
Yağışlar; Muğla, Antalya, Çanakkale, İzmir, Aydın ve Mersin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak,
Batı Karadeniz, Marmara, İç Ege Afyon, Uşak, Kütahya ve Denizli Göller yöresi ile Ankara, Eskişehir ve Konya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı gecek, Rüzgar; Marmara bölgesinde kuzeydoğu poyraz yönlerden saatte 70 – 90 km. hızla kuvvetli fırtına, Güney Ege ve Batı Akdeniz’de güneydoğuda saatte 60 – 80 km. hızla fırtına şeklinde esecek.
Yağışlar; Marmara bölgesinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden saatte 70 – 90 km. hızla esecek fırtına ile birlikte; İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bolu ve Düzce çevrelerinde tipi şeklinde kar olarak görülecek.
Hava sıcaklığı Cuma günü; Doğu Anadolu bölgesinde,
Cumartesi günü; Marmara ve Ege’de 3 İLA 5 DERECE AZALARAK batı bölgelerimizde mevsim normallerinin altında, diğer bölgelerimizde mevsim normalleri civarında seyredecek.
Marmara ile İç ve Doğu bölgelerimizde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek"