Bolu Dağı Karanlık Dere mevkiinde bir TIR seyir halindeyken yanmaya başladı. neden çıktığı bilinmeyen yangında şampuan yüklü TIR tamamen kül oldu. Yangında şampuan ve diş macunlarının yola akması ile yol beyaza büründü.
Alına bilgiye göre, Adil Şen idaresindeki TKZ 355-775 R Kıbrıs plakalı şampuan ve diş macunu yüklü TIR, D-100 karayolu Bolu Dağı Karanlıkdere mevkisinde seyir halindeyken henüz belirlenemeyen bir nedenle yanmaya başladı.
TIR'ın motor bölümünde başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Olay yerine hemen itfaiye ekipleri sevk edildi. Yoldan geçen diğer sürücüler tarafından söndürülmeye çalışan yangın Düzce, Bolu ve Kaynaşlı itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile uzun uğraşılar sonrası güçlükle söndürüldü.
Yangın esnasında İstanbul-Ankara şeridi tamamen trafiğe kapanırken, yangına müdahale için olay yerine gitmeye çalışan itfaiye ekipleri, sıkışan trafik sebebiyle ilerlemekte güçlük çekti. Yol, yangının tamamen söndürülmesinin ardından tek şeritten tekrar trafiğe açıldı.
Öte yandan, itfaiye ekiplerinin yangın söndürme çalışması sırasında TIR'da yüklü bulunan şampuanlar köpürdü. Yoldan akan köpükler sürücülere kaza yaptıracağı ihtimaline karşın karayolları ve itfaiye ekiplerince temizlenmeye çalışıldı.
Yapılan temizliğin ardından yol yaklaşık 1 saat sonra tekrar trafiğe açıldı ve trafik tekrar normal seyrine döndü.

 

Haber; R. BAL