Sakarya, Düzce, Akçakoca Fındık üreticileri sendikası üyeleri ve bir gurup Fındık üreticisi Akçakoca Anıtpark alanında bir araya gelirken, Sendika Kurucu insiyatifi adına Veysel Saka açıklamada bulundu.

Basın açıklamasında, Bakan Mehdi Eker tarafından, TMO'nun elindeki fındığın yağlığa gideceğini açıklandığı belirtilerek, ''Bizler Fındık üretcileri olarak Hükümetin geçiş süreci ortaya koyması, 2009-2010-2011 yıllarına kadar taban fiyatın açıklanması,TMO'nun alımlara devam etmesi gerektiği düşüncesindeyiz.

Serbest piyasanın alt yapısı olan lisanslı depoculuğun ve ürün borsasının oluşturulması, sağlıklı alt yapısı oluşmuş bir serbest piyasaya, üreticinin ve piyasanın ihtiyacıdır. Fındık tanıtım gurubu, ulusal fındık konseyi ihracatçı fabrika sahiplerinin insafında bir serbest piyasadır. Üreticinin zararına ürettiği fındığın ucuza kapatılacağını piyasaya bu güçlere ihale edildiğini, Hükümetin uygulamalarını böyle okuyoruz.

Bizler fındık üreticileri olarak FİSKOBİRLİK'in ortadan kaldırılmasını,TMO'nun alımlardan çekilmesini, taban fiyatın açıklanmamasını ,” üreticilerin kurtlar sofrasında kuzu olması şeklinde algılıyoruz''denildi.