İlk olarak fındık alımları konusunda adından söz ettiren Toprak Mahsulleri Ofisi, bu günlerde de fındık üreticilerine para ödememesiyle gündeme gelmişti. TMO şimdide yolsuzluk yapıldığı iddialarıyla çalkalanırken TMO Genel Müdürlüğü tarafından bugün yolsuzluk iddialarına cevap geldi.

Açıklama da yolsuzlukların üstüne gidildiği bildirilerek, bazı personelin yanlışlarından dolayı hem kurumun adının lekelenmesine hemde vatandaşın mağduriyetine izin verilmeyeceği söylenildi. Açıklamada Çarşamba Ajans Amirliği'nde görevli personel hakkında “ alım şartlarına uymayan fındıkların TMO'ya satılmasında aracılık yaptığı ve karşılığında ücret talep ettiği “ yolundaki iddiaların incelenmesinin ardından, 4 personelin göz altına alındığı, 7 personelin ise ifade vermesinden sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, hem alımların sağlıklı bir şekilde yürütülmesi, hem de alımlarda ortaya çıkabilecek muhtemel su istimal ve olumsuzlukların engellenmesi konularında gerekli hassasiyetin gösterildiğinden söz edilirken, bu hassasiyet içerisinde bir dizi tedbirler alındığı kaydedildi.

Alımlar tamamlanıncaya kadar tüm alım merkezlerinin denetimi ve gözetimi için daha önce görevlendirilmiş Kontrolör ve Müfettişlere ilave olarak Genel Müdürlük üst düzey bürokratları da fındık alım bölgelerinde görevlendirildi.