TOÇ BİR-SEN’in 10. Kuruluş yıl dönümü nedeni ile Memur-Sen il binasında düzenlenen basın toplantısında TOÇBİR-SEN’in yaş günü pastası kesildi. Sendika adına basın açıklaması yapan TOÇ BİR-SEN İl Başkanı Levent Kartal, tarım ve orman hizmet kolunun temsilcisi olan sendikalarının kuruluşunu 10. Yılı olduğunu ve kuruluşunda ve bugüne gelişinde destek veren herkese teşekkür etti.

“ TOÇ BİR-SEN’nin soylu, erdemli sendikal mücadelesinin ilk adımlarını atan, kurucu genel başkanımız sayın Osman Şimşek beyi ve kurucular kurulu 22 idealist insanı ve TOÇ BİRSEN’İ bugünlere taşıyan, emeğiyle yüreğiyle unutulmaz destekleri olmuş herkesi, tüm şube ve il başkanlarımızı, yönetim kurulu üyelerimizi, işyeri temsilcilerimizi, sendikamıza destek olan bütün üyelerimizi saygıyla anıyor ve teşekkür ediyorum.
Siyasilerden beklentilerini de açıklayan TOÇ BİR-SEN İl Başkanı Levent Kartal, “MEMUR-SEN ve TOÇ BİR-SEN olarak bütün siyasi partilerden ve seçim sonrası oluşacak meclisten beklentilerini açıkladı.

“Siyasilerden beklentimiz katılımcılığı, demokrasiyi özgürlükleri önceleyen, insanı merkez alan, memurlara grevli toplu sözleşme hakkını veren, siyaset yasaklarını kaldıran, sivil ve ana şefkatine sahip anayasanın oluşturulmasıdır. 12 Eylül 2010 referandumu ile yapılan Anayasa değişikliği ikincil mevzuatı taleplerimize uygun bir şekilde ivedilikle çıkarılmalıdır.”

Haber; R. BAL