Düzceli yardıma ihtiyacı olan vatandaşların yararlanması için açılan Toplumsal Gelişim Merkezi fazla dayanamadı. Ekim ayında Düzce Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılması sonrasında, AKP genel sekreteri İdris Nami Şahin ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'nin de katıldığı törenle, görkemli bir şekilde hizmete açılan Türkiye'nin ikinci Toplumsal gelişim merkezi Düzce TOGEM kapandı.

Haftanın belirli günlerinde ihtiyaç sahiplerine destek veren TOGEM'de, AKP'nin Belediye Başkan adayının belirlenmesi sonrasında çalışmalar duraklama noktasına geldi.

Cezaevi yanındaki iş yerlerinde bulunan TOGEM'in kapısı son günlerde hiç açılmıyor. Sabah saatlerinde TOGEM'den yararlanmak için gelenler, bir süre bekledikten sonra kapılar açılmayınca geri dönüyorlar.

Çevrede de yapılan araştırma sonrasında ise, TOGEM'in son dönemlerde hiç açılmadığı öğrenildi.TOGEM'in 5 ay önceki açılışında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Keleş,Türkiye'de bir örneği sadece İstanbul Üsküdar Belediyesi'nde bulunan TOGEM'in Düzce'de de açılmasından büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, amaçlarının Düzce'deki yardıma muhtaç her aileye ulaşmak olduğunu söylemişti. Yardımların özellikle gece yapıldığına dikkat çeken Başkan Keleş, “Hiçbir ailenin yapılan yardımlardan dolayı rencide olmasını istemiyoruz. Bu nedenle faaliyetlerimizi daha çok gece yürütüyoruz.” demişti