TOGEM yardıma muhtaç ailelere sosyal yardımlarını hızla sürdürüyor. Fevzi Çakmak mahallesi kalıcı işyerleri Belediye eski hizmet binasında bulunan TOGEM tarafından hazırlanan ve toplanan yardım malzemeleri ailelerin yüzünü güldürüyor.
Yardıma muhtaç ailelerin başvurmasıyla başlayan süreç ekiplerin kişiler hakkında yaptıkları inceleme ve araştırmalar sonucunda oluşturulan kurulla yardım türü belirleniyor ve iletişim bilgilerinden aileler TOGEM'e çağrılıp yardımlar yapılıyor.
İmkanı olan vatandaşlar tarafından TOGEM'e yapılan yardımlar kayıt altına alınıp tasnifi yapıldıktan sonra her ürüne bir numara veriliyor ve bu numaralar sayesinde yardım yapılan aileyle ilgili bilgiler yllar sonra bile görülebiliyor.
TOGEM'in Belediye seçimlerinden sonra yaptığı yardımlara gelince;
3 Bin 600 aileye 10 bin 800 parça malzeme, 3 bin gıda paketi, yine bağışlarla sağlanan ilaçlardan 111 kişiye bin 500 ilaç yardımı, okul sezonunda 250 öğrenciye kırtasiye yardımı, Düzce Emniyet Müdürlüğü ile Dünya Çocuklar Günü nedeniyle 50 çocuğa giyecek yardımı, Sosyal Hizmetler ve Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri ile 55 çocuğa çeşitli hediyeler verildiği, yine Çocuk Yuvasında bulunan 54 çocuğa giyim eşyaları, ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşlara 10 adet akülü tekerlekli sandalye, 5 adet normal tekerlekli sandalye ve iki hastayada hasta yatağı verildiği bildirildi. TOGEM yetkilileri vatandaşların evlerinde ihtiyaç fazlası olan ve kullanmadıkları eşyalar ve malzemeleri TOGEM'e ulaştırmaları ve bu tür yardımlara katılmalarını beklediklerini söylediler.