TOKİ tarafından Düzce Merkez Çavuşlar Alt Gelir Grubu Konut projesinin kura çekimi bugün 18 Temmuz Spor Salonu'nda yapıldı. Yapılan kura çekiminde ev sahibi umudu taşıyan binlerce vatandaş sabahın erken saatinde salona akın etti. Spor salonu kuraya tabi olan vatandaşları almadı. İçeride kendine yer bulamayanlar dışarıda bekledi.

27956

Kura çekimine Vali Vasip Şahin, Milletvekili Celal Erbay, Vali Yardımıcısı İlhan Turgut, Toki Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca da katıldı. Kura çekiminden önce bir konuşma yapan Vali Vasip Şahin, Düzce'de hedefin 100 bin konut olduğunun vurgusunu yaparken Düzce'nin sosyal konut anlamında sıkıntısının olduğunu belirtti. Şahin'in konuşmasının ardından Milletvekili Celal Erbay, TOKİ'nin çalışması ile ilgili bilgiler verdi ve yatırımların devam edeceğini ifade etti. Erbay'ın konuşmasının ardından Toki Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca yaptığı konuşmasında TOKİ'nin bundan önce yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Daha sonra da Düzce'de yapılan çalışmaların neler olduğunu açıkladı.

27955

Yapılan konuşmaların ardından kura çekimine geçildi. Kura çekini sırasında vatandaşların heyecanları gözlerden kaçmazken, ev sahibi olma şansını yakalayanlar mutluğunu gizleyemedi.

27958

Toplam 448 adet konutun sahibini bulduğu kurada 320 konut 2+1, 128 konut 1+1 olarak belirlendi. Bir konut başvuru yapan bir şehit ailesine kurasız verilirken 1+1 128 konut içerisinden 54 konutun ise Düzce'de prefabriklerde oturanlara verildiği ifade edildi.

27957

Kuralarda ev sahibi olmaya hak kazanan isim listesini yarın sitemizden öğrenebilirsiniz.

Haber; R. BAL