Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, TOKİ'nin toplu konut uygulamaları kapsamında Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalayarak konut satın alan ancak taksidini ödeyemediği için hakkında yasal işlem başlatılan konut alıcısı sayısının Türkiye genelinde 255 kişi olduğunu söyledi. Bakan Çiçek'in verdiği bilgiye göre, haklarında tahliye davası açılan ve halen davaları süren konut alıcısı sayısı ise 163. TOKİ'nin Ocak 2003-Şubat 2010 tarihleri arasında 81 il, 745 ilçe, bin 595 şantiyede toplam 411 bin 287 adet konutun üretimini başlattığını belirten Bakan Çiçek, bu rakamın 100 bini aşkın nüfuslu 15 şehir demek olduğunu kaydetti. Çiçek, "TOKİ tarafından hayata geçirilen projelerin yaklaşık yüzde 30'u alt gelir ve yoksul grubu projeleridir. Emlak Konut GDO tarafından gerçekleştirilen projeler dahil edilmezse bu oran daha da yükselmektedir" dedi.
Çiçek, TOKİ'nin yürüttüğü konut uygulamaları ile sayısı 400'ü aşan yerel ve ulusal ölçekli pek çok yüklenici firmaya sektörde iş imkanı yarattığını ve bu uygulamalarda 800 bin kişilik istihdam sağladığını kaydetti.
Bakan Çiçek, TOKİ'nin toplu konut uygulamaları kapsamında Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalayarak, konut satın alan ancak taksidini ödeyemeyenlerin sayısı hakkında da bilgi verdi. Buna göre 2 Şubat 2010 tarihi itibariyle Türkiye genelinde 255 kişi konut taksitlerini ödeyemedi. Haklarında tahliye davası açılan ve davaları halen devam edenlerin sayısı ise 163 oldu. Çiçek, "Taksitlerini ödemede temerrüde düştükleri için haklarında yasal takip başlatılan ve hatta idare lehine sonuçlanan sözleşmenin feshi ve tahliye davalarında bile konut alıcılarının istemeleri ve ödenmemiş taksit borçlarını ödemeleri halinde dava süreci durdurulmakta ve konut sahipliğinin devam sağlanmaktadır" dedi.