Belediye ve TOKİ'nin birlikte yaptığı Metek Köyü konutlarının teslim edilmesini bekleyen hak sahipleri, yaklaşık 5 ay daha bekleyecek Toplu konutların inşaatlarının bitmesine rağmen, daha bir çok eksiğinin olduğu ve bu eksikliklerin tamamlanmasının ise Ağustos ayını bulacağı bildirildi.

2007 yılında başlayan konutların bitirilmesi ve hak sahiplerine teslim edilmesi için tarih olarak daha önce de Ağustos 2009 denildiği kaydedilirken, teslim tarihi için verilen erken bir süre olmadığı, daha önceden belirlenen tarihte konutların hak sahiplerine teslim edileceği açıklandı.

Konutların inşaat işlemlerinin bitmesi ile birlikte, yollar ve çevre düzenlemesinin, park ve bahçelerin henüz tamamlanmadığı bildirilirken, ayrıca altyapı, elektrik ve su çalışmalarınında sürdüğü, bu çalışmaların ancak Ağustos ayında biteceği belirtildi. Metek Köyü konutlarında hak sahibi olan ve inşaatların bitmesine rağmen anahtar tesliminin yapılmadığı yönünde şikayetlerde bulunan vatandaşlar ise, evlerine bir an önce geçebilmek için gün sayıyor.