TOKİ tarafından Düzce merkezde yapılan 1.776 konutun anahtar teslimleri sürüyor. Anahtar almaya giden vatandaşlara "bankaya para yatırmanız gerekiyor" denildiği parayı ne için yatırdıklarını bilmeyen vatandaşlar ise çevrenin çok düzensiz olduğu yolların geçmeye uygun olmadığı şikayetlerinde bulunuyorlar.
TOKİ tarafından yapılan Düzce Metek konutlarının anahtar teslimleri devam ediyor. Uzun bir zaman sık sık tarih verilmesine rağmen konutlarını alamayan vatandaşlar nihayet konutlarımız teslim edilmeye başlandı. Bizlerde hem kira hem konut taksidi ödemekten kurtulacağız derken bu kezde peşin para ödenmesi talebi ile karşılaştıklarını söylediler.
Hak sahipleri anahtar teslim almaya gittiğimizde bizlere burada geçici yönetimler oluştu. Genel gider vesaire için şu bankaya 500 ile 570 lira arasında para yatırın ondan sonra gelin diyorlar.
Bu parayı niye yatırdığımızı sorduğumuzda bankadan veya oradaki görevlilerden mantıklı bir cevap alamıyoruz bize cevap verecek yetkili bir kişi yokmu nasıl ulaşırız diye soruyorlar.
Hak sahipleri ayrıca çevrenin çok pis olduğunu, ısınma, yönetim gibi sorunların çok olduğunu konut alanına ulaşım yollarının araçların geçmesine müsait olmadığını ve giremediklerini yürüme gitsek çamur arabayla gitsek batıyor bunca yatırım yapıldı yolu yok kalıcı konutlara benzedi burası da dediler.
Biz konutlara milyarlar veriyoruz ancak sesimizi duyuracak yetkili bulamıyoruz şeklinde şikayetlerini dile getirdiler.
Diğer yandan Beyköy beldemizde yapılan konutlardan alan vatandaşların şikayetleride benzer konular.
İstenen parayı ne için veriyoruz. Suyu altyapısı neden hala yapılmadı.
Bunca insan aylardır kirada oturdu ama taksitini ödedi şimdi gelir gelmez para isteniyor ancak sorunlarımızı çözecek yetkili merci bulamıyoruz diye dert yanıyorlar.