Metek TOKİ Konutlarında sular durulmuyor. Kaloriferli binalarda merkezi sistemin kaldırılması ve insanların yaktığı kadar para ödemesi amacıyla başlatılan ısı ölçer uygulaması Metek TOKİ konutlarında sorun yaratmaya devam ediyor. Kanuna göre; pay ölçer cihazların 2 Mayıs 2012 tarihinde bütün apartmanlara takılması zorunluydu.
Düzce Metek Toplu Konut Sitesi'nde kanunun bittiği tarihten sonra sözleşme imzalamasına rağmen ısı ölçerlerin hala binalarda faaliyete geçmediğini dile getiren bazı site sakinleri duruma tepki gösteriyor.
Düzce Metek Toplu Konut Site Yönetimi ile bir enerji firması arasında 19 Ekim 2012 tarihinde imzalanan sözleşmede 75 iş günde işin bitirilmesi gerektiği bildirilirken, sözleşme olmasına rağmen hala konutlarda bir işlem yapılmadığını savunan tepkili site sakinleri mağdur olduklarını ifade etti.
Düzce Metek Toplu Konut Sitesi'nde şu ana kadar ısı pay ölçer cihazları ile alakalı 11 kişinin soluğu adliyede aldığı ve şikayet dilekçesi verdiği öne sürülürken mahkeme taşınan konuyla ilgili TOKİ’nin de savunma hazırlığında olduğu öğrenildi.

Haber: S. KAŞKIR