Son günlerde Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı aleyhine haberler yapan ve Düzce Valisi Bülent Kılınç ile Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nu hedef alan Damla Gazetesi ile ilgili bir basın açıklaması yapan Vakıf Başkanı Önder Tonyalı, Damla Gazetesi Sahibi Ali Beşer'in Valilik, Düzce Üniversitesi, Rektörlük ve Vakıf makamını hedef alarak kasıtlı yayın yaptığını belirtirken açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

“Bu kasıtlı ve tek taraflı yayınlar Düzce Üniversitesi'nin gelişme çalışmalarını engellemektedir. Kendisi hakkında hukuki yollara başvuruluğu halde bu yayınlara devam etmesi neticesinde bu basın bildirisinin yapılması zarureti hasıl olmuştur. Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı 10 Aralık 1993 tarihinde kurulmuş olup 22 Ocak 2004 tarihinde çıkan 5072 sayılı kanundan önce kurulan bir vakıftır. Daha sonra 17 Eylül 2004 tarihinde 5072 sayılı kanuna 5234 sayılı kanunun 24. maddesine geçici 2 madde eklenmiştir. Bu geçici 2. maddede, “Bu kanun yürürlüğe girdiği tarihten önce kurulan dernek ve vakıfların kamu kurumu ve kuruluşları ile ilgili almış oldukları isimler ile tüzük ve senetlerdeki kamu görevlilerinin ünvanlarını kullanma hakkı saklıdır” denmekle bir değişiklik yapılmıştır. Damla Gazetesi'nin yanılgısı bu noktadadır. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 2006/22 sayılı genelgesinde bu konuyla ilgili net açıklama bulunmaktadır. Bu kadar açık ve net bir konuyu kendisine açıklamamıza rağmen kendi şahsi çıkarları için polemik yaratan Damla Gazetesi Sahibi Ali Beşer, kendine başka oyuncak bulsun. Beşer'in gücü üniversitenin gelişmesini engelleyeme yetmez.”

Düzce'nin medarı iftarı üniversitesini yıpratmaya yönelik bu hareketleri ve yayınları kınadıklarının altını çizen Tonyalı, bu konuda Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde haklarını aradıklarını vurguladı.