Öncü Televizyon Yönetim Kurulu Başkanı, Düzce Doğa Koleji Kurucusu Önder Tonyalı'nın oturum başkanlığını yaptığı Uluslararası Düzce Tarih ve Kültür Sempozyumu'nun son gününde iki ayrı salonda 6 panel yapıldı. Tonyalı, panel öncesi yaptığı konuşmada sempozyumun yapılmasını sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek,  uzun yıllar ulaşımda kullanılan  "tekavül" yolunun  detaylı araştırılarak nostaljik ve turistik yol olarak kullanılmasını önerdi. Düzce'nin tanıtımında kullanılan at arabası yerine  Düzce'yi ve Konuralp'i sembolize eden bir simgenin kullanılması gerektiğini dile getiren Tonyalı, Aydınpınar Köyü'ndeki tarihi elektrik santralinin de tanıtım amaçlı değerlendirilmesinin önemi üzerinde durdu.

 

Düzce Tanıtma ve Kalkınma Vakfı eski Başkanı, Öncü Radyo Tv Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı, Düzce Doğa Koleji Kurucusu Önder Tonyalı'nın oturum başkanlığını yaptığı Uluslararası Düzce Tarih ve Kültür Sempozyumu'nun son gününde iki ayrı salonda 6 panelle sonuçlandı.

Milli Eğitim eski Müfettişi, eğitimci-Emekli Genel Müdür Selahattin Özdemiroğlu, Okutman Sibel Küçükkülahlı, Yard. Doç. Dr. Fatih Özcelik ve Yard. Doç. Dr. Sabit Dokuyan'ın katıldığı Salon A'daki panelin oturum başkanı Önder Tonyalı, açılış konuşmasında Uluslararası Düzce Tarih ve Kültür Sempozyumu organizasyonunda emeği geçen ve katkı sağlayanları verdikleri aydınlatıcı bilgiler için teşekkür etti:



Milli Eğitim eski Müfettişi, eğitimci-Emekli Genel Müdür Selahattin Özdemiroğlu "Samandere ve Çakırsayvan Köyleri Halk kültürü " konulu sunumunda Samandere'de 200'ün üzerinde üniversite mezunu olduğunu hatırlatarak , yaşatılan halk kültürü ile özellikle bir dönem ulaşımda kullanılan Demiryolu Raylı sistem olarak bilinen uygulamanın yaşandığı dönemden kesitler sundu:

Okutman Sibel Küçükkülahlı'da "1950-1960 Döneminde Düzce'de Gündelik hayat"tan bahsettiği sunum dikkatle takip edildi:

Yard. Doç. Dr. Fatih Özçelik'te "Düzce Halkevi ve Faaliyetleri" konusunda önemli bilgiler sundu.

Yard. Doç. Dr. Sabit Dokuyan son panelist olarak "Demokrat Parti iktidarı döneminde Düzce'nin il olma mücadelesinin yerel basındaki yansımaları " konusunda önemli bilgiler verdi. Öncü Rödyo Tv Yönetim kurulu Başkanı Önder Tonyalı'nın tanıtımda at arabası yerine Konuralp'in simgesinin kullanılması, bir zamanlar ulaşımda kullanılan tekavül yolu'nun ortaya çıkarılarak nostaljik ve turistik amaçlı kullanılması, Aydınpınar elektrik santralinin tanıtımda kullanılması gibi önerisi, sempozyumu takip eden Prof. Dr. Enver Konukçu, Prof. Dr. Mustafa Keskin ve Prof. Dr. Ilhan Genç gibi akademisyenler tarafından ilgiyle karşılanarak desteklenmesi gerektiği üzerinde mutabık kalındı.

 

Haber:E.TAYHAN