Düzce'de Nuray Kurnaz isimli bir anne 1,5 yaşındaki çocuğuna aldığı şekerinin içinde sinek çıktığı iddiası ile Tarım İl Müdürlüğü'ne şikayette bulundu.

Düzce Yukarı Yahyalar Köyünde ikamet eden Nuray ve Burhan Kurnaz çifti, 1,5 yaşlarındaki kızları Defnenaz Kurnaz'a bir bakkal dükkanından şekeri almış. Küçük Defnenaz şekerini yediği sırada ağzının kenarlarını silmek için şekeri kızının ağızından alan anne Nuray Kurnaz, şekerin içinde bir sineğe benzer siyah renkli bir cisim fark etti. Yaşadığı bu olay karşısında şaşkına dönen Kurnaz çifti, şeker firmasının müşteri hizmetlerine başvurdu. İlgili firmanın, Müşteri hizmetleri bürosundan tatmin edici bir cevap alamayan Kurnaz ailesi, önce Düzce Valiliği ve daha sonrada Düzce İl Tarım Müdürlüğü'ne şikayette bulundu.

Anne Nuray kurnaz kapı kapı dolaşarak hakkını aradı

Anne Nuray Kurnaz'ın şikayeti üzerine, Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, ilgili mevzuat dahilinde, ürünün alındığı bakkaldan aynı seri numaralarda ürünler almak ve bu ürünlerin tahlil edilmesi için harekete geçti. Nuray Kurnaz'ın şikayetinin yasallık kazanması için bir de tutanak tutuldu.

Düzce İl Tarım Müdürlüğü'ne başvurusunun ardından açıklamada bulunan Anne Nuray Kurnaz, yaşadıkları olayın son derece üzücü olduğunu ifade ederek, ''İlgili Firmaya yaptığım başvuru dikkate alınmadı.13 günden bu yana İl Sağlık Müdürlüğü, Düzce Valiliği'ne ve İl Tarım Müdürlüğü'ne müracaat ettim, fakat tatmin edici hiç bir cevap alamadım. En sonunda İl Tarım müdürlüğü'ne kendim bizzat gelerek,şekerin içinde bulunan fiziksel olarak göründüğünü ve bunun bir tutanak dahilinde tespit ettim ve yasal başvuruda bulundum.

Kimse küçük bir çocuğun ve halkın sağlığı ile oynayamaz''

Bundan sonra ilgili makamların hassasiyet içinde davranacağını umut ediyor ve gıda denetimlerin arttırılmasını ayrıca tüketicilerinde daha duyarlı olmasını istiyorum. Kimse küçük bir çocuğun ve halkın sağlığı ile oynayamaz'' dedi.

Düzce İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri, şekerin içinde bulundan sineğe benzer cismi tutanak ile fiziksel analizi yapıldığı, İlgili mevzuatta göre, aynı bakkaldan ve aynı seri numaralı üründen, 2 adet numune alınarak tahlil yapılmak üzere, gerekli yasal işlemelerin yapılacağı belirtildi.