Yaşadığı deprem felaketleri sonrası il olan ve o günden bugüne 5 kez vali değiştiren Düzce, 4. Valisi Ercan Topaca’yı uğurladı. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü görevindeyken ilimiz 3. Valisi Halil Nimetoğlu yerine önce vekaleten ardından da asaleten atanan ve son Bakanlar Kurulu kararı ile yeniden merkeze alınan Düzce Valisi Ercan Topaca, yeni görevine başlamak üzere ilimizden ayrıldı.

 Topaca’nın Ankara’ya uğurlanması esnasında duygulu anlar yaşanırken, Garnizon Komutanı Sebahattin Toprak, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Emniyet Müdürü Saim İşlek başta olmak üzere tüm il müdürleri, daire başkanları, ilçe ve belde belediye başkanları, oda ve dernek başkanları, sivil toplum kuruluşları yöneticileri hazır bulundular. Topaca, İl Emniyet Müdürü Saim İşlek ve yardımcılarının da başında olduğu emniyet müdürlüğü tören takımı ile vedalaştı.

 Sekiz buçuk aydır ilimizde görev yapan ve Düzce’nin 4. Valisi olan Ercan Topaca, herkesle tek tek vedalaşırken, eşi Ayşe Sevim Topaca’nın gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Valilik bahçesinde bulunan herkesle vedalaşan Topaca, ilimizden ayrılmadan önce özellikle Düzce İli Çevre Düzeni Planı’nın kaldığı yerden yürütülmesi temennisinde bulunmayı da ihmal etmedi. Topaca, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu bakım evinde kalan Süleyman adındaki çocuğa iyi bakılmasını da istedi.

Yola çıkmak üzere arabasına binen Topaca’nın makam aracını durdurarak trafiği denetleyen polis memurları ile de vedalaşması dikkat çekti.