Sekiz buçuk ayı aşkın bir süre Düzce Valisi olarak görev yapmasının ardından merkeze alınan Vali Ercan Topaca, düzenlediği bir basın toplantısı ile Düzce’de görev yaptığı süreyi ve atanmasını değerlendirdi. Topaca, ilk valiliğini yaptığı yer olması nedeniyle Düzce’nin kendisi için ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

18 Mayıs tarihinde geldiği ve önce vali vekili, daha sonra da vali olarak görev yaptığı Düzce’deki çalışma hayatının birkaç gün içinde sona ereceğini ifade eden Topaca, yetkileri dahilinde karşılaştığı sorunları çözmeye çalıştığını, demokrasilerde sonsuz görev olmadığını, atamanın ihtiyaçtan kaynaklanan bir atama olduğunu Mahalli İdareler Genel Müdürü görevine geri döneceğini söyledi.

Düzce valiliğine atanan Bülent Kılınç ile arkadaşlık ilişkisi olduğunu belirten Topaca, Kılınç’ın genç ve başarılı bir bürokrat olduğunu, Düzce’deki görevinde de başarılı olacağına inandığını söyledi.

Merkeze alınmanın prosedür gereği olarak yapıldığını söyleyen Düzce Valisi Ercan Topaca, genel müdürlük görevini  Vali sıfatıyla yürüteceğini belirtti.

Kamuoyunda gidişi ile ilgili olarak Metin Kaşıkoğlu ile arasında fidanlık arazisi ile ilgili olarak yaşanan polemiğin etkili olduğuna dair yanlış bir kanının oluştuğunu belirten Düzce Valisi, milletvekillerinin kendisinin tayinini engellemeye çalıştığını, bu nedenle bakan ile görüştüklerini, ancak kendisinin milletvekillerinin konunun üzerine gitmelerine kendisinin engel olduğunu  sözlerine ekledi.

Düzce’deki çalışmalarında belirli bir mesafeyi aldığını, tam hızlanacağı bir zamandı tayininin çıktığını dile getiren Topaca, atanmasının başbakana kadar gittiğini, başbakanın “valiyi ikna edebilirseniz kabul ederse olur” diyerek atamaya olur verdiğini söyleyerek, yeni görevinin Köydes , Beldes ve  duble yollar ile ilgili bir koordinasyon görevi olduğunu söyledi.