Düzce İli Belediyeler Birliği ve Katı Atık Birliği toplantıları Düzce Belediyesi Meclis Salonu'nda Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram başkanlığında yapıldı. Toplantıya ilçe ve belde belediye başkanları ile meclis üyeleri katıldı. Toplantıda birliğin 2009 yılı faaliyet raporu ile birlik katılım payının iller bankası tarafından kesilmesi konuları görüşüldü. Her iki konuda oy birliği ile kabul edildi. Böylelikle birliğe üye belediyelerin iller bankası payından binde 1 oranında kesinti yapılacak.
Ayrıca Katı Atık Depolama tesisi hakkında bilgiler veren Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, ''İller bankasından gelen heyet yeri inceledi. Bütün evraklarımızı tamamlayarak bu yıl sonu itibarı ile tesisi bitirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca tesisten elde edilmesi mümkün olan elektirik enerjisi ile belediyelerin giderlerini de düşürmeyi hedefliyoruz'' dedi.
İlçe ve belde belediye başkanlarının katı atık depolama tesisisin yapılacağı alanı görmek istemeleri üzerine Düzce Belediyesi'nin yapacağı bir organizasyonla mümkün olan en kısa zamanda söz konusu alanda başkanlarda incelemelerde bulunacaklar.