Düzce Baro Başkanı Avukat Ali Dilber, geçtiğimiz gün 12 ilin baro başkanı ile birlikte Başbakan Erdoğan ‘la yaptıkları görüşmeyi Öncü Ana Haber’de anlattı. Dilber Görüşmenin avukatlık yasası olduğunu belirtti. Dilber, Başbakan Erdoğan’dan avukatlık yasa taslağının meclisten geçmesi için destek istediklerini ifade etti.


SINAV ŞART!


Dilber, “Önceden planlamış bir ziyaret çerçevesinde avukatlık yasa taslağının çalışması içinde bulunan afyon baro başkanın çağrısı üzerine katıldık. Adalet bakanlığının bilim komisyonu çalışması var. Bu bakanlıkta barolara gönderildi. Son aşamaya geldi. Bu yasa taslağına başbakanımızdan destek için gittik. Başbakan 117 maddelik yasa taslağın 1 Temmuz’a kadar yetişemeyeceğini söyledi. Bizde acil olan konulardan staj ve sınavın getirilmesi ile ilgili görüş bildirdik. Avukatlık kanun çalışmasında sınava sıcak bakmadıklarını belirttiler. 88 bin civarında avukat var. Hukuk fakültelerine her yıl 14 bin kişi giriyor. 45 bin daha mezun verecek. Hakimlik, savcılık mesleğine gidenler az oranda geri kalanlar staj yaparak avukatlık mesleğine giriyor. Avrupa’nın birçok ülkesinde sınavsız avukatlığa geçiş yok. Biz avukatlığın kamu görevini olduğunu söylüyoruz. Sınav şart diye düşünüyoruz.” dedi.


Dilber, Avukatlık yapmadan hakimlik ve savcılığa geçmemesi gerektiğini ve sınav getirilmesi gerektiğini yineledi.


Her fırsatta Düzce Adliyesi’nin 1. Bölgede olması gerektiğini dile getiren Dilber, başbakanla yaptığı görüşmede konunun gündeme gelmediğini ifade etti.


Dilber, “Adalet bakanlığını bilgisi var ancak avukatlık yasasını görüşmeye gittiğimiz için başbakana Düzce’mizle ilgili özel bir bilgi söylemedik.” dedi.

 

Haber;S.Kaşkır