2012’yi kamuda revizyon yılı olarak geçiren Düzce’de bir çok kurum müdürü değişmişti. Milli Eğitimden tarıma, Sosyal Güvenlik Kurumundan Sağlık il Müdürüne kadar hemen hemen tüm müdürlüklerde yaşanan revizyondan 2013 yılının ilk aylarında da Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Güven de nasibini aldı.
Çevre ve şehircilik İl Müdürü Hasan Güven’in Nisan ayında Ankara’ya atanmasının ardından Düzce’ye hala yeni müdür atanamadı. Hasan Güven’in görevden ayrılmasının ardından bu göreve Şube Müdürü İbrahim Yüce vekalet ediyor.
Hasan Güven’in görevinden ayrılmasının üzerinden yaklaşık 3 ay geçti. Güven Düzce’den tayin olmadan önce, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Türkiye genelinde adeta seferberlik başlattığı Kentsel Dönüşüm konusunun ilgili kurumu olarak çalışmalar yapmış, merkez ve ilçelerde düzenlenen toplantılarla kentsel dönüşümün başlaması için girişimlerde bulunmuştu. Ancak diğer illere bakıldığında kentsel Dönüşüm konusunda geride olan Düzce’de, Çevre ve Şehircilik Müdürü olmaması, çalışmaların beklemeye alındığı düşüncesini doğurdu.
Çevre Şehircilik Bakanlığının, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü olmayan 35 ile toplu atama yapacağı, Düzce’nin de bu 35 il arasında olduğu öğrenilirken, 3 aydır atama yapılamamasında, Düzce’de daha önceki müdür atamalarında bürokratlar ve siyasiler arasında yaşanan isim çatışmasının da etkili olabileceği düşünülüyor.
Düzce’de Kentsel Dönüşüm projesinin uygulanması ile ilgili olarak yaptığı başarılı çalışmalarla Bakan Erdoğan Bayraktar’ın takdirini alan Güven, son yapılanma ile Bakanlık Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünde 2. Daire Başkanlığına atanmıştı.

 

Haber: H. İŞCAN