Ruhsatları iptal edilecek

 

Belediyelerin şehir içinde kendilerince sunulan ya da denetimlerinde olan toplu taşıma hizmetlerinin engellilerin erişebilirliğine uygun olarak dizayn etmeleri için tanınan süre yarın doluyor.

Düzce belediyesi denetimli halk otobüslerinde de engelliler için bir düzenleme olmadığı bilinirken, yarın trafikte seyir halindeki otobüsler şikayet edilirse trafikten men edilecek.

Yasaya göre; Temmuz ayında toplu taşıma araçlarının engellilerin kullanımına uygun olacak şekilde engelli rampası ile hizmete sunulması gerekiyor. Yarından itibaren şikayet olması halinde engelli rampası bulunmayan toplu ulaşım araçlarının çalışma ruhsatları iptal edilecek ve bu tarihte esnafın tekrar ruhsat alması gerekecek.

 

Düzce'de de otobüsler uygun değil

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hazırlanarak uygulamaya konulan 5378 sayılı Özürlüler Kanunu'nun Geçici 3’ncü maddesi uyarınca, otobüs ve minibüslerin 07 Temmuz 2013'e kadar engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesi gerektiği kanunla hükme bağlandı.

 

Düzce'de merkez ve ilçelerde hali hazırda trafikte seyretmekte olan ve tadilatı güvenlik açısından mümkün olmayacak araçların sayısı oldukça fazla. Yasa şu an için sadece şehir için ulaşımı sağlayan otobüs, dolmuş ve minibüsleri ilgilendiriyor. Şehirler arası otobüsler bu kapsama girmiyor.