Türkiye’nin dün geceden bu yana olağanüstü gelişmeleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, NTV canlı yayınına katılarak değerlendirdi. Yaşananları demokrasi tarihine çalınmış karar bir leke olduğunu ifade ederek açıklamalarına başlayan Özlü, yaşananlar sırasında edindiği bilgileri canlı yayında paylaştı. Özlü, “Hava uçan cisimlerin vurulacağı ifade edildi. Birtakım bombalama sesleri duyuyoruz. Olayı toplu bir terör olayı olarak değerlendirmek gerekiyor. Darbe girişiminden ziyade büyük bir terör saldırısı demek daha doğru olur. Gün ışığıyla birlikte bu girişimin sona ereceği kanaatindeyim.” İfadelerini kullandı.

Özlü, TRT’nin ardından CNN TÜRK’ün askerler tarafından kontrol altına alınma girişimine yönelik “Bir grup asker geliyor bir medya grubunu işgal ediyor. Bunun önlenebilir bir durum olması gerekirdi.” değerlendirmesinde bulundu.

Muhalefet liderlerinin sağduyulu tutumları hakkında düşüncelerini paylaşan Özlü, “Muhalefet kanadının tavrı sevindiricidir. Demokrasi karşı bir hareketin söz konusu olduğu gelişmelerde partilerimizin topyekûn bir arada olması demokrasimizin olgunluk seviyesini gösteriyor.” Şeklinde konuştu.

Özlü Twitter’dan yaptığı açıklamada ise "Milletin iradesi emanetimizdir. Emaneti sonuna kadar savunacağız. Millet iradesi esastır Türkiye hiçbir vesayete teslim olmayacaktır." Dedi.

Haber:Y.SEVER