Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü... Gazetecilerin sosyal haklara kavuşmasını sağlayan 212 sayılı yasanın çıkışının üzerinden 49 yıl geçti.

Toplumun gözü kulağı görevini yapan, sağlıklı bir demokrasinin oluşmasında vazgeçilmez bir fonksiyon üstlenen  ve günün her saatinde aldığı bilgileri halka ulaştırmak için mücadele veren gazeteciler, gece gündüz, bayram seyran demeden karşılaştıkları engellere ve kısıtlamalara boyun eğmeden görevlerini sürdürüyor.

Gazeteciler Günü nedeniyle bir basın açıklaması yapan Ak parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, sağlıklı bir toplumun oluşması ve devamlılığını koruyabilmesi için vazgeçilmez unsurlardan birinin tarafsız bir basının bulunması olduğunu belirterek, teknolojik gelişmelerin ve küreselleşen dünyanın gazetecilik mesleğinin önemini arttırdığını ifade etti. Erbay, Düzce’nin basın ve yayın camiasının  gazeteciler günü’nü kutladığını ifade etti.

 Beyköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, Düzce’nin yerel gazetecilerinin ve basınının tarafsız ve güvenilir, özgür habercilik anlayışlarıyla bu görevi sorumlulukla yerine getirdiğini ifade ederek çalışan gazeteciler gününü kutladı.

İşçi partisi düzce İl Başkanı Fethi Sönmez de, basının fedakar emekçilerinin ekonomik ve sosyal haklara kavuştuğu 212 sayılı yasanın yürürlüğe girişinin yıldönümünde çalışan gazetecilerin meslek yaşamlarında başarılarının sürekliliğini diledi.

Öncü Ailesi olarak biz de haber için tüm basın camiasının ve engel tanımayan meslektaşlarımızın 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz.