Düzce Belediyesi'ne halk arasında 'Torba Yasası' olarak bilinen 'Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ve Kanun Hükmünde Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun' yürürlüğe girmesi ile birlikte 20 günlük süre içinde borç ödemesi için bin 550 kişi başvuru yaptı.

Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Demirel, borçluların son başvuru tarihi olan 2 Mayıs tarihine kalmadan belediyeye başvurmalarını istedi. Başkan Yardımcısı Demirel, borçların yapılandırılmasının önemli bir fırsat olduğunu hatırlatarak, "Mükelleflerimizin son günlere kalmadan belediyeye gelmesini bekliyoruz" dedi.

Torba Yasasına ilişkin başvuru ve ödeme şartlarını belirleyen Düzce Belediyesi'nde yasa kapsamı içinde her türlü vergi, kira, su alacakları, ücretler gibi borçlanmalara yönelik işlemler devam ediyor.

Yasa gereği son başvuru tarihi 2 Mayıs 2011 tarihi olarak açıklandı. Borçlarının tamamını peşin ödemek isteyenler için Tüketici Eşya Fiyatları Endeksi ile Üretici Fiyatları Endeksi'ne göre borç düzenlemesi yapılıyor.

Taksitle borçlanma talebinde ise 6,9,12 ve 18 taksit tutarları seçenek olarak sunuluyor. Yasaya göre her taksit tutarı arasında süre ise iki ay olarak belirlendi.

Haber, R. BAL