11 Ağustos'ta yapılması planlanırken, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in halasının vefatı üzerine 24 Ağustos tarihine ertelenen Küçüksu Parkı ve Nikah Salonu, 65 Yaş Üzeri Yaşam Merkezi ile Aşevi'nin resmi açılışı bugün yapıldı. Açılış kurdelesinin kesildiği ilk adres Küçüksu Parkı ve Nikah Salonu oldu. Açılış, Düzce Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisiyle başladı. Gösterinin ardından konuşmalara geçildi. Küçüksu Parkı'ndaki düzenleme çalışmaları dolayısıyla Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e teşekkür eden, Tüm Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi Başkanı Mensur Bilgin, "Daha önce buranın halini hepimiz biliyoruz. Kim emek verdiyse, bir çivi çakana dahi teşekkür ediyorum. Çok mükemmel bir tesis olmuş." dedi.

Gönülleri de inşa etmek için göreve geldik

Daha sonra kürsüye gelen Düzce Belediyesi Meclis Üyesi Gönül Asuk, sadece yol, su, kanalizasyondan öte belediyecilik hizmetlerinde gönülleri de inşa etme amacıyla 2014 yılında göreve geldiklerini söyledi. Asuk, "Bu amaçla sayın başkanımız öncülüğünde birçok sosyal projeye imza atma niyetindeyik. Bunları tek tek gündeme getirmeye başladık. Bugün açacak olduğumuz aşevi 60 yaş yaşam merkezi ve bu güzel nikah salonu bunlardan sadece birkaç tanesi. Ben ve belediye meclis üyesi arkadaşlarım, başkanımızın yanında bu hizmetlere katkı vermekten dolayı son derece mutluyuz. Vermeye de devam edeceğiz." dedi. Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan da konuşmasında hizmete sokulan yeni projeler için Başkan Keleş'e teşekkür etti ve "Vatandaş görsel olarak su, kanalizasyon hizmetlerini görüyor ama sosyal girişimcilik anlamında böyle bir yatırımı Düzce'ye kazandırdığı için çok değerli belediye başkanımıza ve çalışanlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." şeklinde konuştu.

"Nikahı tazelesek mi?" diye aklımıza geliyor

Düzce Barosu Başkanı Ali Dilber, Başkan'ın konuşma yapması yönündeki teklifini geri çevirmediğini belirterek, şunları söyledi: "Ben Mehmet başkanımı ayrı severim ve hiçbir zaman kırmadım. Bu nikah salonu görünce "Nikahı tazelesek mi?" diye aklımıza geliyor. Belediye hizmetlerine devam ediyor. Bundan sonraki hizmetlerini de acilen bekliyoruz. Otogar dahil olmak üzere hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum."

Hep ilklere imza atıyor

Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç ise konuşmasında, Küçüksu Parkı'nın bundan sonra ayrı bir önem taşıyacağını söyledi. Genç, "Sayın başkanımız hep ilklere imza atıyor. Gerçekten kendisini yürekten kutluyorum. Bugün de böyle bir hizmeti bizlere sunuyor. Gerçekten bundan sonraki süreçlerde böyle güzel ortamlar hayatımızda yer edecek. Küçüksu ile beraber nikah salonumuzun da açılmış olması halkımız için de sıradışı bir olaydır. Ben emeği geçenlere özellikle başkanımıza teşekkür ediyorum saygılarımı sunuyorum." dedi. Son olarak konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Belediyesi'nin sosyal belediyecilik açısından ortaya koyduğu 3 güzel hizmetin açılışı için biaraya gelindiğini söyledi.

"Hepsini kaldıracağız"

Küçüksu Parkı'nda hayata geçirdikleri bir ilkten bahseden Keleş, şöyle konuştu: "Düzce'deki engelli vatandaşlarımız için gerçekleştirilmiş ilk engelsiz park projesi burada gerçekleştiriliyor. Bu parkın bir önemli özelliği daha var. Bu park eskiden çirkin bir duvarla ayrıştırılmış vaziyetteydi. O duvarı kaldırdık ve kaldırımla parkı birleştirerek mahalle ile yeniden buluşturmuş olduk. Bizimde bu özelliğimiz var. Bir şeyi bölmek, parçalamak, ayrıştırmak çok hoşumuza gidiyor. Parklarda da böyle davranıyoruz. Hemen etrafını kalın duvarlarla çevirmek ilk işimiz oluyor. "Bizim olsun içeriye kimse girmesin" tarzında bazı yapılaşmalar var. Bunların hepsini kaldıracağız."

"Çok büyük bir açıkhava alışveriş merkezi ortaya çıkacak"

Yakın bir gelecekte çevre yollarını bitirilmesi ile İstanbul Caddesi'nin trafiğe kapatılacağını da anımsatan Başkan Keleş, "Çok büyük bir açıkhava alışveriş merkezi ortaya çıkartmış olacağız. İnşallah bunu da becereceğiz." dedi.

"Sayısını arttıracağız"

Açılışlar kapsamında ayrıca 65 Yaş Üzeri Yaşam Merkezi ile Aşevi’nin de kurdelesinin kesileceğini söyleyen Başkan Keleş, bazı vatandaşların 60 değil 70 artı yaşam merkezi olması gerektiği yönnde görüş bildirdiğini ifade ederek, şunları söyledi: "60 artı değince bazı arkadaşlar 60'ı az buldu. "Şunu 70 artı yapsaydık" dedi. O kategoriye girdikleri için çok üzüldüler. Bazı emekli olmuş, yaşlanmış büyüklerimiz var. Bunlar kahvehanelere gitseler rahat edemiyorlar. Cadde-sokak ne kadar gezecekler. Evde otursalar evdekiler işe gitmiş olabilir, evde ne kadar kalacaklar? Bunlar için güzel bir yaşam merkezi yaptık. Sabah gelecekler, kahvaltı yapacaklar, simit-poğaca-börekle beraber öğle yemeklerini yiyebilecek, televizyon, kitap, küçük eğlence tarzı zeka oyunu oynayabilecekler ve sıcak bir ortamda birbirleri ile iletişim içerisinde olacaklar. Karşılıklı sohbet-muhabbet edecekler. Bunların sayısını da arttıracağız. Yanında da acıkanların yemek yiyebileceği bir aşevi var. Bu da Düzce'de bir ilktir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Terminal açıklaması

Ardından belediye eliyle devam eden projelerden bahseden Keleş, yeni terminalin çok yakın zamanda açılacağını ifade ederek, "Açmak için bir engel kalmadı ama dükkanların taşınması ile bir durum oluştu. Terminalde yazhanelerin oluşması ile ilgili bir sorun olduğu için açılış henüz gerçekleştirilmedi." dedi. Konuşmaların ardından önce Küçüksu Parkı'nın ardından nikah salonun açılışları yapıldı. Kurdele kesimleri sonra Başkan Keleş, yeni salonda bir çiftin nikahını kıydı. 
Açılış programı, İstanbul Caddesi üzerinde bulunan eski belediye binasındaki Aşevi ile 60 yaş ve üstü kişiler için Yaşam Merkezi ile devam etti. Aşevi gelen vatandaşlara kendi elleriyle yemek dağıtan Başkan Keleş, buradaki konuşmasında ise Düzce il merkezinde 350 mağdur aile tespit ettiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Düzce Belediyesi olarak burada kurduğumuz merkezimiz, hem Sağlık Bakanlığı hem de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yaptığımız protokolle bu mağdur ailelerimize hizmet edecek. Düzce'de mağdur ailelerimize hizmet edeceğiz. Gerekirse tamir, bakım olacak, gerekirse evi temizlenecek yemek isterse yemek pişirilicek. Bakkaldan gazete alınacaksa gidip gazetesi alınacak. Böyle bir hizmete başlıyoruz. Bu da Düzce Belediyesi'nin en büyük sosyal hizmetlerinden biri olacak."  Yeni hizmete sokulan merkezler, açılışın ardından katılımcılar tarafından gezildi.

Haber; C. ÜSTÜNER