Büyük Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul etmesinin 85’inci, bu anlamlı günün Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlanmasının ise 33’üncü yılı… 24 Kasım Öğretmenler Günü Düzce’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

Öğretmenler Günü dolayısıyla ilk tören Anıtpark’ta yapıldı. Siyasi katılımın olmadığı gözlemlenen Anıtpark’taki törende istiklal marşı ve saygı duruşunun ardından il Milli eğitim Müdürü Murat Yazıcı Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

 

Kutlama töreni, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ndeki Gençlik Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen etkinliklerle devam etti. Düzce Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu konuşma, şiir ve şarkılarla renkli ve coşkulu bir öğretmenler günü programı sunuldu.

 

Gençlik Merkezinde düzenlenen kutlama programının ikinci bölümünde konuşma yapan Vali Ali İhsan Su, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekti.

 

Vali Su Konuşmasında “her meslek önemli ancak öğretmenlik mesleği özel bir meslek. Öğretmenlik içi insan sevgisi ile dolu, zihni bilgi ve tecrübe ile… Öğretmenlerimiz insana şekil verir. Geleceğimizin teminatı gençleri topluma faydalı hale getirir.” diye konuştu.

 

Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ise öğretmenlerin yılda bir kez hatırlanmaması gerektiğini söyleyerek tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

Programda mesleğe yeni başlayan öğretmenler ve emekli öğretmenler adına yapılan konuşmaların ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti. Büyük alkış alan genç öğretmenlerin yeminin ardından Düzce’de emekli olan 20 öğretmenden temsili olarak Tülay Türkseven, Yaşar Uzun, Ve İsmail Kiraz’a şeref belgelerini Vali Ali İhsan Su takdim etti.

 

Okullar arasında düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü konulu resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye girenlere ödülleri verilmesinin ardından program Düzce Anadolu Lisesi öğrencilerinin koro türkülerin söylenmesi ile sona erdi.

Haber; S. KAŞKIR