CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, yazılı bir basın açıklaması yaparak, özelleştirme süreci başlayan 14 şeker fabrikası üzerinden eleştiri oklarını AK Parti iktidarına yöneltti.

"Şeker fabrikaları zarar değiş kar ediyor"
AK Parti'nin iktidar olduğundan itibaren bir yandan cumhuriyet kuruluşlarını sattığını diğer yandan ise "80 yılda yapılmayanı yaptık" diyerek milleti kandırdığını öne süren Tozan, şöyle devam etti: "Evet AK Parti 80 yılda yapılanları 15 yılda satmıştır. Sıra şeker fabrikalarımıza gelmiştir. Bilindiği gibi AK Parti’nin sattığı yüzlerce kamu kuruluşumuz vardır ve bir çoğunun temeli Cumhuriyet dönemimize aittir. Satış gerekçesi olarak kurumların zarar ettiği gösterilmektedir. Şimdi ise şeker fabrikalarının zarar ettiğinden bahsedilmektedir oysa ki bu fabrikalar kâr marjı en yüksek kuruluşlarımız arasındadır.

 "Fabrika arsaları paha biçilemez"
Şeker fabrikalarımız yabancı sermayenin eline geçtiğinde birkaç yıl sonra kapatılmayacağının garantisi yoktur. Bu fabrikalar şehirlerin en gözde yerlerinde olup arsaları paha biçilemeyecek değerdedir. Yabancı sermayenin fabrikaları kapatıp yerlerine AVM’ler ve rezidans inşa etme ihtimali kuvvetle muhtemeldir."

"ABD, Zarrap’tan elde ettiği bilgiler ile ülkemize yaptırım uygulatmaya mı çalışıyor?"
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tıllerson’un ziyareti sonrası şeker fabrikalarının satışının gündeme geldiğini savunan Tozan, son olarak şunları kaydetti: "Bilindiği gibi ABD’de yargılanması süren Reza Zarrab bir çok siyasetçimizin adını vermiş, kara para trafiğinin detaylarını anlatmıştır. Zarrab’ın, ABD yargısına verdiği bilgiler sonrası ülkemiz uluslararası bir amborgoya maruz kalabilir diye endişe duyuyoruz. Zira Zarrab’ın kara para aklama suçu ortadadır ve İran'da amborgo delmiştir. ABD, Zarrab’dan elde ettiği bilgiler ile ülkemize yaptırım uygulatmaya ve yaptırımın karşılığı olarak şeker fabrikalarımızın satışını talep ediyor mu diye sormadan edemiyoruz ?"

Haber: C. ÜSTÜNER