Düzce'nin Samandere Köyü Hacı Mustafadüzü Mahallesi'nde antibiyotik tedavisi  gören 29 günlük bebek Seda Merttürk'ün  mahsur kaldığı evinden paletli ambulansla ulaşılarak "antibiyotik enjeksiyonu" yapılmasıyla gündeme gelen Köy yollarının kardan temizlenerek trafiğe açılması konusu "Özel İdare"yi gündeme getirdi.

Genel Sekreter olarak atandığı günden bu yana muhtarların telefonlarına çıkmamasıyla eleşitirilere muhatap olan Özel İdare Genel Sekreteri Muharrem Tozan'a tepkiler sürerken, her muhtarın her an telefonlarına çıkan eski Genel Sekreter Kenan Üstünel'i  adeta mumla arar hale geldiklerini dile getirdiler. Kar, fırtına sel gibi doğal afetlerde muhtarların başvuru mercii olarak bilinen Özel İdare Genel Sekreteri Muharrem Tozan'ın muhtarları dikkate almamasına tepki  gösteren baız muhtarlar eski genel sekreter Kenan Üstünel'i "mumla arar" hale geldiklerini dile getirdiler.

KENAN ÜSTÜNEL'İ MUMLA ARIYORUZ

Konuyla ilgili olarak Haber Merkezimizi arayan bir çok muhtar "köyümüzün yolu karla kaplı açtırmak için Genel sekreterimizi arıyoruz, ne telefonları açıyor ne telefonlara cevap veriyor. Köylü bizi seçti sorun çözmek için ancak biz muhtar olarak Muharrem Tozan'a derdimizi anlatamıyoruz.sorunları nasıl çözeceğiz " diyerek stemde bulundular.Adlarının açıklanmasını  istemeyen bazı muhtarlar da "isim veremeyiz ismimizi vermeyiniz sonra köyümüze gelecek hizmeti engelleyebilirler" diyerek te serzenişte bulunan Muhtarlar "İl olduğumuz dönemde Genel Sekreter olan Kenan Üstünel'i gece gündüz 24 saat arardık, taleplerimizi iletirdik, O'da  sorunlarımıız dinler ona göre çare olurdu. Bugünse Muharrem Tozan'a ulaşamadığımız gibi dert ve dileklerimizi de yerinde sayıyor" dediler.

VALİYE ULAŞIYORUZ TOZAN'A ULAŞAMIYORUZ

Sorunların çözümünde her zaman ilin valisini arayıp rahatsız etmenin doğru olmadığına da dikkat çeken muhtarlar, Vali'ye her an ulaşmalarına rağmen Genel Sekreter Tozan'a ulaşamadıklarını dile getirirek "Bir iş makinesi ihtiyacı için bir ilin valisi rahatsız edilmez ki. Eksik olmasın her zaman telefonumuza çıkan sayın valimize grayder ihtiyacı için kanal kazıcı de rahatsız edilmez ki" diyerek serzenişte bulunan muhtarlar Genel Sekreter Muharrem Tozan'a hem dairede hem daire dışında telefonla dahi ulaşmakta zorlandıklarını dile getirdiler.

29 günlük Seda Bebeğin enfeksiyon tedavisi için Samandere'de çaresiz kalışına paletli ambulans çare olmasının sağlık sektörünün geldiği nokta açısından sevindirci bulan vatandaşlar, köylerdeki sorunların Özel İdare'ye ulaştırılmasında "Tozan Engeli"ne takılmasının bir an evvel çözülmesini beklediklerini dile getirdiler.  

Haber:E.TAYHAN