Melen Suyu'nun İstanbul tarafından kullanılmasıyla birlikte Düzce'deki çalışmalarına başlayan İSKİ'nin, çalışmalarıyla özelikle Çevre ve İmar Planı konularında ciddi sıkıntılar yaşanmaya başladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, İSKİ çalışmalarının Düzce'ye bir katkısı olmadığını söyledi.

Tozan, “İSKİ Melen Suyu projesiyle bizim suyumuzu almıştır. Bu projenin bize hiçbir katkısı olmamış hatta zararı bile olmaya başlamıştır. Zaten bunun böyle olacağını ilk biz söylemiştik. Mevcut haliyle zaten İstanbullu'lar Melen'den akan çamurlu suyu içiyor. İSKİ'nin Düzce'ye büro açması da ilerleyen günlerde sıkıntı çekmeye devam edeceğimizin işaretçisi oluyor.” şeklinde konuştu.

İSKİ koruma havzasının dar bir alanda yer aldığını da belirten Tozan, “Koruma havzası içine Hasanlar Barajı'nın da alınması gerekiyordu. Çünkü İstanbul'dan Düzce'ye her yıl çok sayıda turist geliyor. Hem Melen hem de Hasanlar Barajı'na kurulacak tesislerle turizm konusunda Düzce'ye katkı sağlanabilirdi. İSKİ'nin şimdiye kadar Düzce için hiçbir faydası olmamıştır. Bu gidişle de olacağını hiç sanmıyorum.” ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan CHP'nin seçim gezileri devam ederken CHP Düzce Belediye Başkan adayı Evren Kuşçuoğlu da halk tarafından olumlu karşılandıklarını ve proje konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını ifade etti