Yeni Teşvik yasasının çıkmasının 2009 yılına sarkması halinde, yürürlükteki teşvik yasasının 2008 yılı sonunda biteceği varsayılarak, ortaya çıkacak olan boşluktan dolayı Trabzon ve Düzce'ninde içinde bulunduğu 49 İl teşvik uygulaması dışında kalacak.

Yasanın çıkarılacağı zaman dilimi içerisinde İller için kaybın sosyal, siyasal ve ekonomik olarak telafi edilemeyecek boyutlarda olacağı bildirilirken, 49 İlin İl Genel Meclisleri olarak ortak hareket edilmesi teklif edildi. Trabzon İl Genel Meclisinden gelen birlik çağrısına göre, her İlin kendi Ticaret ve Sanayi Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının da yer alacağı ortak platformlar oluşturması, siyasi tüm dinamikleri harekete geçirmesi illerin menfaatleri açısından çok yararlı olacak.

Düzce İl Genel Meclisinin Ekim ayındaki toplantılarında bu konunun ele alınması istenirken, yürürlükteki yasanın yenisi yapılıncaya kadar sürenin uzatılması yönünde birlikte hareket edilmesi önerildi. Trabzon İl Genel Meclisi'nden gelen bu birlik çağrısını, Düzce İl Genel Meclisi önümüzdeki hafta Perşembe günü yapacağı gündem dışı toplantıda görüşerek karara bağlayacak.