Akınlar ve Karacahacımusa Mahallerini D-100 karayoluna en kısa mesafede bağlaması amacıyla açılan Ruhi Kurnaz Caddesinin Olimpiyat kavşağıyla kesiştiği noktadaki sinyalizasyon eksikliği sorunu geçtiğimiz günlerde yapılan çalışmayla çözüme kavuştu. Kavuştu ancak kavşak bu kez farklı bir sorunla karşı karşıya…

Yetkililerin sinyalizasyon çalışması yaparak trafik akışını kontrol altına aldığı kavşakta, bu kez trafik yoğunluğu sorun yaratıyor. Sinyalizasyon çalışmasıyla birlikte D-100 karayolunun İstanbul ve Ankara istikametini kullanan araçların ışıklardaki bekleme süresinin artması, uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden oluyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde artan araç sayısına bağlı olarak oluşan araç kuyrukları sürücüleri de çileden çıkarıyor. Olimpiyat kavşağında yapılan düzenlemenin en çok etkilediği noktalar yine D-100 karayolu üzerinde bulunan Çoban, Öztürkler ve Hal kavşağı oldu.

BULVARLARI DA ETKİLEDİ
D-100 karayolunun şehir merkezindeki adeta can damarı olan 3 kavşakta araç yoğunluğu, D-100 karayoluna bağlanan cadde ve bulvarlara da yansıdı. Öztürkler kavşağına bağlanan Kuyumcuzade Bulvarı ile Çoban kavşağına bağlanan Atatürk Bulvarı yoğunluktan nasibini en çok alan yollar oldu. sürücüleri yola çıktığına pişman eden ve İstanbul trafiğindeki yoğunluğu hatırlatan sorun için yetkililerin nasıl bir tedbir alacağı merak ediliyor.

Haber:Y.SEVER