Katlı otopark rağbet görmüyor

Düzce'nin önemli sorunlarından biri de trafik. Özellikle şehrin göbeğinde çoğu cadde ve sokağa araç park edilmesi trafiği daha da karmaşık hale getiriyor. Geçtiğimiz aylarda açılan katlı otoparkın trafik sorununa çözüm sağlamadığı çoğu sürücünün yine yol kenarlarına park etmeyi tercih etmesinden anlaşılıyor. Düzce'deki park yeri sıkıntısını sona erdirmek için Düzce Belediyesi tarafından projelendirilerek halkın hizmetine sunulan katlı otopark rağbet görmüyor. Otoparkta az sayıda aracın bulunduğu gözlemlenirken İstanbul Caddesi, Valilik yanı, İnönü Parkı mevkiilerindeki yoğun parklanma sürücülerin çarşıya en yakın noktalara aracını bırakmayı seçtiğini gösteriyor.

Beklenen olmadı

Katlı otoparkın açılmasının ardından özellikle cadde üzerlerindeki parklanmaya son verilerek trafiğin rahatlatılması beklenmişti ancak beklenen olmadı. Düzce Belediyesi'ne önemli bir gelir sağlayan park ücretleri hala katlı otoparkın dışında bir çok cadde ve sokaktan alınmaya devam ediliyor.

Kaldırıma da park ediliyor

Kimi sürücülerin 3 TL olan park ücretini vermemek için merkeze yakın arka sokaklara sağlı sollu araçlarını park etmesi de sıkıntı yaratıyor. İki aracın rahat yan yana geçebileceği yollarda bu parklanmalar nedeniyle tek araç bile geçmekte zorlanıyor. Merkezdeki okulların çıkış saatlerinde servis araçlarının yol boyunca öğrencileri almak için beklemesi de trafiğin kilitlenmesine neden oluyor. Çarşıdaki ara sokakların darlığına bir de sağlı-sollu parklanma eklenince adeta yollar geçit vermez hale geliyor. Hatta kaldırıma park ederek hem kural ihlali yapan hem de yayaların yürüme alanını dahi işgal eden sürücülere de Düzce'de sık rastlanıyor.

Uzun araç kuyrukları oluşuyor

Düzce'de trafik sorunu sadece parklanma ile bitmiyor. Çoban mevkiinde özellikle akşam saatlerinde trafik akışı adeta durma noktasında geliyor. İstanbul trafiğini aratmayacak düzeydeki yoğunluk nedeniyle sürücüleri uzun süre ışıklarda beklemek zorunda kalıyor. İstanbul-Ankara güzergahına gidecekler dalçık sayesinde Çoban Kavşağı trafiğine takılmadan direk geçiş sağlarken, D-100'den şehir merkezine dönmek ya da Akçakoca yoluna gitmek isteyen sürücülerin ışıklara takılması özellikle saat 18.00'dan sonra kavşakta uzun araç kuyrukları oluşmasına neden oluyor.

Bisiklet ve motosikletliler

Bisiklet kullanımının en fazla olduğu illerin başında gelen Düzce'de hem bisiklet hem de motosiklet sürücüleri de zaman zaman ters yönden gelerek kazalara davetiye çıkartıyor. Bu tür kazaların önüne geçmek isteyen Düzce Emniyeti sık sık yaptığı uygulamalarla kuralları çiğneyenlere ceza uygularken motosiklet sürücülerini kask takmaları yönünde uyarıyor.

Haber: C. ÜSTÜNER